Futbolu kendi aktörleri yönetecek

Futbolu kendi aktörleri yönetecek

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, futbolun yönetim ve işleyişlini FIFAnın öngördüğü şekilde Türkiye Futbol Federasyonu Ana Statüsüne bırakan kanun tasarısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kanun tasarısının TBMM ihtisas komisyonundan geçtiğini ifade eden Bakan Başesgioğlu, “Futbol Federasyonumuzun kuruluşu ve işleyişine yönelik kanun tasarısı geçtiğimiz Perşembe günü Türkiye Büyük Millet Meclisi İhtisas Komisyonu’ndan geçti. Önümüzdeki günlerde de Meclis genel kurulundan geçecek. Bu anlamda partiler arasında da bir uzlaşma söz konusu. Bu yasayla birlikte futbolun artık özerk bir noktada olduğunu, yönetiminin de artık futbolun kendi aktörleri tarafından yapılacağını hep birlikte kabul etmiş oluyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu’nun tüm kurulları artık futbolun tüm ulusal ve uluslararası düzeydeki yönetimini üstlenecekler. Tüm temennimiz futbol ailesinin tüm bu yetkilere sahip çıkması ve tüm sorumluluklarını yerine getirmeleridir” dedi.
TÜRKİYE SIRADAN BİR TAKIM DEĞİL
A Milli Futbol Takımı’nın 2010 Dünya Kupası eleme grubunda İspanya  ile yapacağı maçları da değerlendiren Başesgioğlu, “İspanya ile gerçekten çok önemli iki maç oynayacağız. Rakibimiz Avrupa Şampiyonu ve grubumuzun lideri. Her iki maçtan da puan alacağımıza gönülden inanıyorum. Bizim takımımız da sıradan bir takım değil. Her iki maçtan da puan alacak güçteyiz. İyi bir hazırlık devresi geçirdiklerine inanıyorum. Onlara sonuna kadar güveniyoruz. Umarız bizi her iki maçta da sevindirecek sonuçlar alırlar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.