İHL’lerin gururu

İHL’lerin gururu

Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre Türkiye’deki tüm imam hatip liseleri (İHL) arasında 'tıp fakültelerine en fazla öğrenci yerleştiren okul' ünvanını aldı.

Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre Türkiye’deki tüm imam hatip liseleri (İHL) arasında 'tıp fakültelerine en fazla öğrenci yerleştiren okul' ünvanını aldı. Okuldan bu sene 35 öğrenci tıp fakültesini kazandı. 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte liselerin mezun ettikleri öğrencilerin hangi üniversitelere yerleştiği ve okulların başarıları merak konusu oldu. Konya'da gerek sosyal kültürel faaliyetleriyle gerekse de sınavlardaki başarılarıyla adından söz ettiren Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi bu yıl daha yüksek bir başarıya imza atarak, adından yine söz ettirmeyi başardı.

HER SENE BAŞARILILAR

Konya'nın ve ülkenin güzide okullarından olan Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, üniversite yerleştirmelerinde her sene olduğu gibi bu sene de farkını ortaya koydu. Türkiye’nin seçkin üniversitelerine ve seçkin bölümlerine öğrencilerini gönderen Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu seneki LGS yerleştirme başarısının ardından üniversite yerleştirme başarısı ile de Konya’nın gururu olmasının yanında ülkenin de geleceğine yön verecek olan gençleri yetiştirmeye devam edeceğini de tekraren göstermiş oldu.

35 ÖĞRENCİ TIP FAKÜLTESİNİ KAZANDI

Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden bu sene 35 öğrenci tıp fakültesini kazandı. Bu okul, Türkiye’deki tüm imam hatip liseleri arasında tıp fakültelerine en fazla öğrenci yerleştiren okul ünvanını aldı. Ayrıca 23 öğrencisini mühendislik/mimarlık fakültelerine, 11 öğrencisini diş hekimliği fakültelerine, 4 öğrencisini hukuk fakültelerine gönderen Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, daha birçok saygın üniversite ve bölüme öğrenci göndermiş oldu.

HAMDİ BUĞUR

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.