Futbolda yeni yayın kuruluşları belli oldu

Futbolda yeni yayın kuruluşları belli oldu

Futbol severlerin merakla beklediği Medya Hakları İhalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı.

Futbolda önümüzdeki 4 sezonu kapsayan TFF Medya Hakları İhalesi’nde, TFF Süper Lig müsabakalarından her hafta en az 4 adedini yurt içine şifreli ve canlı olarak yayınlamayı içeren A paketine ilişkin kısmını, yıllık 321 milyon dolar bedelle Digital Platform İletişim Hizmetleri A.Ş (Digitürk) kazandı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013 ve 2013-2014 futbol sezonları TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakaları yayın haklarının devri için düzenlenen ve 3 ayrı paketten oluşan Medya Hakları İhalesi, federasyonun İstinye’deki merkez binasında gerçekleştirildi.

A paketi için Türk Telekomünikasyon A.Ş.’nin (Türk Telekom) zarfından 215 milyon, Digital Platform İletişim Hizmetleri A.Ş.’nin zarfından ise 220 milyon dolarlık teklif çıktı. Dört saate yakın süren ve kıran kırana geçen açık artırma sonucunda halen yayıncı kuruluş olan Digitürk, en son, yıllık 321 milyon dolarlık teklifiyle ihaleyi kazandı.
TFF Süper Lig’in geniş ve kısa özetleri ile TFF 1. Lig’in canlı yayınını şifresiz olarak içeren B paketi için sadece 1 teklif verildi. TRT, 40 milyon 210 bin dolarlık teklifiyle B paketi ihalesini kazandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.