Futbolcuların moralleri düzeldi

Futbolcuların moralleri düzeldi

Konyasporda Antalyaspor maçından kazanılan 3 puan sevinci sürerken, alınan 3 puanda büyük pay sahibi olan futbolcular, çıkışlarının süreceğini, bu maçın kazanımının yalnızca galibiyet olmadığını takımın ileriye daha moralli bakmasını sağladığını söyledile

Yeşil-beyazlı ekibin futbolcuları, “Bu önemli maçı kazandığımız için çok mutluyuz. Ama henüz hiçbir şey bitmiş değil. Konyaspor kesinlikle bulunduğu yeri hak etmiyor. Bir seri yakalayıp kendimizi bir an önce üst sıralara atmak istiyoruz” şeklinde görüş belirttiler. Rakipten daha kazanmayı arzu ettiklerini ifade eden Ömer Gündostu; “İçeride maç kazanamadığımızın bilincindeydik. Buna bir son vermemiz gerekiyordu. Ağır zemine rağmen iyi mücadele ettik. Rakipten daha fazla istedik ve tribünlere gelerek bizleri yalnız bırakmayan seyircilerimizin de desteğiyle ihtiyacımız olan galibiyeti aldık, mutluyuz” dedi.
Antalyaspor maçına 7 puanlık bir maç olarak baktıklarını belirten Veysel Cihan; “Geçen hafta deplasmanda oynadığımız ve bizim adımıza çok önemli olan Denizlispor maçını kaybettikten sonra Antalyaspor karşılaşmasının önemi bizim için bir kat daha artmıştı. Maçtan önce kazanmaktan başka çaremizin olmadığını biliyorduk. Bu bizim için oluşturduğu stres nedeniyle biraz kötü oldu ama maçın geneline baktığımızda saha içerisindeki oyun anlamında daha üstün olduğumuzu söyleyebiliriz. Rakibimizde uzun süredir kaybetmiyordu. Özgüveni fazla olan ve diri bir takıma karşı mücadele ettik. Ama böyle maçları kazanmak ne olursa olsun çok önemlidir. Konyaspor kesinlikle buralara layık bir takım değil. Daha iyi yerleri hak ediyor. Bunun için el-ele verip, mücadelemizi biraz daha arttırıp takımımızı iyi bir yere getirmek istiyoruz” diye konuştu.
Futbolu içeri-dışarı diye iki ayrı durum olarak kabul etmemek gerektiğini kaydeden İsmail Güldüren; “Maç maçtır. İç saha deplasman fark etmemeli. İç sahada başarısız diye söyleniyor ama tersi durumda deplasmanda da iyi puanlar aldık. Tabiki kendi sahamızda uzun zamandır galip gelememenin verdiği bir sıkıntı vardı. Antalyaspor maçının önemi çok fazlaydı. Bu maçı kazandığımız takdirde 6 puan değil 15 puanlık bir kazanımımızın olacağını biliyorduk. İyi mücadele ettik ve galip geldik. Sezonun ikinci devresi başladığından beri takımımıza bakıldığında inanılmaz şekilde mücadele ettiğimiz herkes tarafından görünüyor” dedi.
Maçtan önce içeride kazanamama sıkıntılarının olduğunu ifade eden Cihan Haspolatlı ise şu görüşlere yer verdi: “Öncelikle buna son verdiğimiz için mutluyuz. Rakibe çok az gol pozisyonu verip, çok sayıda gol pozisyonu yakalayan taraf bizdik. Arkadaşlarımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum. İhtiyacımız olan bir galibiyetti. Kazandığımız için mutluyuz. Aynı mücadeleyi Galatasaray maçında da göstermek istiyoruz. Galip gelip bir seri yakalamak istiyoruz.”
Galibiyetin 3 puandan daha fazla değerinin olduğunu bildiklerini belirten Zafer Demir; “Maçın başında biraz gereksiz bir streste yaşadık. Golü erken bulduk. İyi oynadık. Biraz bocalamamıza rağmen ciddi anlamda maçı daha da erken kopartabilecek pozisyonlarımız oldu. Ama olmadı. İkinci yarı itibariyle iyi bir oyun oldu. Kazanan taraf olduk ve biraz daha rahatladık. Bu maçı bir an önce unutup haftaya Galatasaray ile oynayacağımız maçı düşünmemiz lazım” dedi. Sezonun ikinci yarısında ilk 4 haftayı en az kayıpla geçmek istediklerinin altını çizen Celalettin Koçak ise bunu da başardıkları için mutlu olduklarını söyledi.
POLJAC İKİ HAFTADIR BOŞ GEÇMİYOR
Konyaspor’un Norveçli orta saha oyuncusu Branimir Poljac, son iki maçtır attığı gollerle dikkat çekiyor. Yeşil-beyazlı ekibin devre arasında renklerine bağladığı 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Branimir Poljac, son iki maçta boş geçmeyerek rakip fileleri havalandırmayı başardı. Poljac, ligin 20. haftasında Konyaspor’un Denizlispor deplasmanında 49. dakikada attığı golle takımı adına beraberliği sağlarken, daha sonrasında Yeşil-beyazlı ekip, yediği ikinci golle sahadan mağlup ayrılmıştı. Dün oynanan Antalyaspor maçında 51. dakikada Branimir Poljac takımının ikinci golünü kaydeden isim oldu. Ligin ikinci yarısında oynanan 5 maçta da forma giyen Branimir Poljac, sahada toplam 407 dakika görev aldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.