Futbol okulu açıldı

Futbol okulu açıldı

Konyaspor futbol okulunun açılışı yapıldı. Gençlik Geliştirme Projesi Sorumlusu İsmet Karababa, her sene en az bir yetenekli oyuncuyu Konyaspor’a taşıyabilmenin bir başarı olduğunu söyledi

Konyaspor’un gerçekleştirdiği ‘Konyaspor Futbol Okulu’nun açılışı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadyumu 1 Nolu çim sahada yapılan açılış törenine velilerde katıldı. 150 öğrencinin kayıp yaptırdığı ‘Konyaspor Futol Okulu’na kayıtların devam ettiği ve çalışmaların Saraçoğlu Tesisleri’nde yaş gruplarına göre yapılacağı belirtildi.

’Geleceğin Yıldızlarını Arıyoruz’ sloganıyla Konyaspor kulübünün özkaynak çalışmaları çerçevesinde düzenlenen ‘Konyaspor Futbol Okulu’nun sembolik açılış töreni Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadyumu 1 Nolu Sahada yapıldı. Açılışa Gençlik Geliştirme Projesi Sorumlusu İsmet Karababa, alt yapı takımlarının çalıştırıcıları, okula kayıt yaptıran 150 öğrenci ve velileri katıldı.

Konyaspor Futbol Okulu ile ilgili bilgi veren Gençlik Geliştirme Projesi Sorumlusu İsmet Karababa, “Türkiye’nin en büyük 5. ili olan Konya’nın en önemli markalarından birisi Konyaspor. Konyaspor’u geleceğe taşıma adına Konya’nın özkaynaklarını kullanarak her sene en az bir yetenekli oyuncuyu kadroya taşıyabilirsek bu bizim için bir başarıdır. Yönetimimiz gerçekten alt yapıya gerekli desteği veriyor. Bu konuda başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Belli hedefler doğrultusunda plan program çerçevesinde, bize güvenen insanlara bize verdiği güvenin karşılığı yetiştirdiğimiz gençlerle vermek istiyoruz. Bir çocuk yetenekli olabilir ama ileride profesyonel bir futbolcu olamayabilir. Amacımız yetenekli futbolcuları yukarıya taşıyabilmek. Şu anda 150 kayıtlı öğrencimiz var. Sayının daha da artacağını düşünüyorum. Sayıdan çok yetenekli futbolcuyu bulabilmek önemli. Konya’daki bütün okullara giderek yeteneklileri tespit etmek istiyoruz. Konya’nın merkez ilçelerinde ayrı ayrı okullar açarak merkezdeki yığılmayı önlemek ve ön hazırlıktan sonra merkeze daha yeteneklileri taşımak istiyoruz. Yaz dönemi okullar açılana kadar haftada 3 gün. Yıl içine yaymak istiyoruz. Oluşturduğumuz model içinde Konyaspor’un geleceğini sağlam temellere oturtmak amacındayız” diye konuştu.

Amaçlarının yetenekli gençleri tespit etmek ve bunun yanı sıra gençlere Konyasporluluk bilincini aşılamak olduğunu söyleyen Karababa, “Her sezon iki futbolcu felsefesiyle hareket edeceğiz ve A takıma alınan bu oyuncularla 5 yıl içinde Konyaspor’umuzun iskeletini oluşturacağız. Hedefimiz bu sayıya ulaşarak gençlerimizin ve Konyaspor’umuzun geleceğine katkı verirken Türk Futbol camiası içinde bu alanda etkinliğimizi daha da artırmaktır” dedi. Futbol okuluna çok yoğun bir ilgini olduğunu alt yapıya girmek isteyen oyuncularla ilgili bir seçme yapacaklarına da dikkat çeken Karababa, “Konyaspor alt yapı sistemini daha da geliştirerek, Konyaspor camiasının bizden beklentilerine cevap vermek istiyoruz. Geride kalan sezonda altyapıda altın bir çağ yaşadık. İnşallah yeni sezonda çalışmalarımızın meyvelerini toplamaya devam edeceğiz” dedi.

Konyaspor Futbol Okulu kayıtları Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadyumu 2 Nolu Sahada bulunan Alt yapı soyunma odasında devam ediyor. Okula kayıt yaptıran öğrencilere malzemeleri ve spor çantası veriliyor. Konyaspor Futbol Okulu çalışmaları, yaş gruplarına göre Pazartesi-Çarşamba-Cuma ve Salı-Perşembe-Cumartesi olmak üzere gruplar halinde Saraçoğlu Tesisleri’nde yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.