Futbol heyecanı dinmedi

Futbol heyecanı dinmedi

TFF Bölgesel Amatör Karma 2010 Türkiye Şampiyonası Konya’da yapılacak. 15 Haziranda başlayacak şampiyonaya 12 bölge takımı katılacak. Final maçı 19 Haziranda oynanacak

Liglerin sona ermesi ile sessizliğe bürünen Konya Türkiye Amatör Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapacak. UEFA Regions Cup’ta Türkiye’yi temsil edecek Ulusal Bölgesel Amatör Karma’nın belirleneceği şampiyona Konya’da yapılacak. 15 haziran tarihinde başlayacak müsabakalar 19 Haziran tarihinde oynanacak final maçı ile sona erecek. Turnuvaya Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Kayseri, Sakarya, Samsun, Trabzon bölgeleri birer takımla, Van-Erzurum ve Diyarbakır-Malatya bölgelerinin birlikte oluşturacakları birer takım olmak üzere 12 Bölgesel takım katılacak. Konya ise Ankara Bölgesi takımında mücadele edecek. Futbol Amatör Küme Süper Grupta mücadele eden Sarayönü Belediyespor, Çatalhöyük Çumra Belediyespor ve Medaş Tek Meramspor takımlarından Ankara bölgesi ekibinde üç futbolcu yer alacak.

Konuyla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekili Remzi Ay Konya’da futbol heyecanın bitmediğini ve yapılacak turnuva ile bir hafta boyunca bu güzelliğin ‘TFF Bölgesel Amatör Karmalar 2010 Türkiye Şampiyonası’ ile devam edeceğini ifade etti. Ay, “ UEFA tarafından organize edilen ve Hırvatistan’da yapılacak olan Regions Cup Turnuvasında Türkiye’yi temsil edecek Amatör Karmanın belirleneceği şampiyona Konya’da yapılacaktır. Bölgesel olarak 12 takımın katılacağı maçlar 15 haziranda başlayacak. Beş gün sürecek şampiyona sonunda birinci olan bölge takımı ülkemizi Hırvatistan’da yapılacak Avrupa şampiyonasında temsil edecek. Karşılaşmalar 3’er takımlı 4 grup halinde tek devreli lig usulüne göre oynanacak. Karşılaşmalarda takımlar istediği kadar oyuncu değiştirme hakkına sahip olacaklar. Turnuvada 1980 ve 1992 yılları arası doğumlu sporcular katılacak. Profesyonelden amatöre geçiş yapmış ve profesyonel takımların bu yaş kategorisine uygun amatör futbolcuları şampiyonada oynayamayacaktır. Karşılaşmalar Merkez 2 Nolu Saha, Cumhuriyet ve Selçuklu Belediyesi Sahalarında yapılacaktır” diye konuştu.

Remzi Ay ayrıca Bu turnuvanın Konya’ya maddi getirisinin de yüksek olacağının altını çizdi. Ay “Turnuva Konya’ya futbol heyecanının yanı sıra ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır. Bu şampiyonaya yaklaşık 300 kişinin gelmesi bekleniyor. Bu sayının konaklama, yeme ve içme için yapacağı harcamalar Konya’nın kasasına girecektir. Tüm Konyalı futbolseverleri heyecanlı ve kıran kırana geçecek bu futbol ziyafetine bekliyoruz” diye konuştu.

Şampiyonaya katılacak takımlar 14 Haziran Pazartesi günü Konya’da olacak. Aynı gün grupların belirleneceği kura çekimi de yapılacak ve şampiyona 15 Haziran Salı günü başlayacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.