Fuarda kriz çözüldü

Fuarda kriz çözüldü

Türkiye’nin en büyük ve görkemli tarım fuarı olan Konya Tarım Fuarı’nda yaşanan küçük çaplı sorun, firmaların Konya Ticaret Odası ve TÜYAP ile sorunların çözümü noktasında mutabık kalmasıyla, aşıldı.

Tarım sektörünün kalbi olan Konya Tarım Fuarı, bu yıl da tüm görkemiyle çiftçilerle buluşacak. Geçtiğimiz günlerde tarım makinesi üreticisi olan bazı firmalar, fuar ücretlerinin yüksek olması, yurtdışı ziyaretçi sayısının artırılması gibi konulardan duydukları rahatsızlık nedeniyle şirket hesaplarından fuara katılmama kararını kamuoyuna duyurmuşlardı. Ancak Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve TÜYAP Yetkililerinin firmalarla yaptığı birebir görüşmeler sonucunda, sorunların giderilmesi noktasında mutabakat sağlandı. Firmalar yeniden fuara katılma kararı aldı.

AKSAKLIKLAR GİDERİLDİ KRİZ ÇÖZÜLDÜ

Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) Başkanı Şenol Önal, aralarında kendi firmasının da bulunduğu bazı firmaların fuarda gördüğü aksaklıkların giderilmemesi nedeniyle fuara katılmama kararı aldığını hatırlatarak, sorunun aşıldığını ve fuarda tüm firmaların yer alacağını dile getirdi. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’ün konuyla birebir ilgilendiğini dile getiren Önal, “Tarım makinesi üretici firmalar olarak yıllardır fuara yabancı ziyaretçi katılımının daha da artırılması gerektiğini savunduk. Konya Ticaret Odası ve TÜYAP yetkilileriyle yapılan görüşmeler neticesinde fuarın yurtdışında bilinirliğinin artırılmasına yönelik faaliyetlerinin artırılacağı, fiyat ücretlerinin makul seviyede tutulacağı ve fuar kalitesinin Avrupa standartlarına getirileceği yönünde kararlar alıp mutabık kaldık. Konya Tarım Fuarı ülkemiz ve şehrimiz için çok önemli bir fırsat. Bu imkanı daha iyi hale getirmek için tüm paydaşlarımızla var gücümüzle çalışmak, girişimlerde bulunmak zorundayız” dedi.

KTO ve TÜYAP YETKİLİLERİ ÇÖZÜM ODAKLIYDI

Konyalı tarım makinesi üretici firmaların Tarım Fuarı’na katılma kararı aldığına da dikkati çeken TARMAKBİR Başkanı Şenol Önal, “Firmalarımız üyesi olmaktan onur duyduğumuz oda ve birliklerden, çeşitli sektör paydaşlarımızdan ve özellikle velinimetimiz olan çiftçilerimizden gelen talepler üzerine bu yıl yeniden fuara katılma kararı aldı. Beklentilerimizin karşılanması noktasında Konya Ticaret Odası ve TÜYAP yetkililerinin ılımlı yaklaşımı ve çözümcü bakış açıları bizleri fazlasıyla mutlu etti. Konya ekonomisine büyük katkısı olan Konya Tarım Fuarı’nın görkemli bir şekilde devam etmesi için tarım makinesi üreticileri olarak elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

ŞEHİR İÇİN YENİ BİR SOLUK OLACAK

TARMAKBİR Başkanı Şenol Önal, önümüzdeki yıllarda fuar alanının genişletilmesi, yurtdışındaki sektör temsilcilerinin Konya’ya gelmesinin sağlanması, fuar kalitesinin üst seviyelere çekilmesi gibi konularda varılan mutabakatın, şehir için yepyeni bir soluk olacağına vurgu yaparak, “Konya Tarım Fuarı, Türkiye’nin en büyük ve en çok katılım sağlanan fuarı. Şehirdeki paydaşlar olarak hep birlikte daha iyi olması için uğraş ve gayretlerimizi sürdüreceğiz. Mutabık kalınan konular, fuarın daha iyi hale gelmesi için hayati önem taşıyordu. Bu konuda KTO ve TÜYAP ile ortak akıl yürüttüğümüz ve geleceğe ışık tutacak kararlar aldığımız için mutluyuz” diyerek, bu yıldan başlayarak önümüzdeki yıllarda çok daha güzel bir Tarım Fuarı için önemli bir mihenk taşı ortaya koyduklarını dile getirdi.

HAKAN ARMUTCU

senol-onal-2.jpeg

fuar4-001.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum