Ft: Seçimin Favorisi Erdoğan

Ft: Seçimin Favorisi Erdoğan

İngiliz Financial Times gazetesi, Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin favorisinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu yazdı.BBC Türkçe'nin aktardığına göre, gazete Erdoğan'ın, otoriter tavrına yönelik kaygılara karşın Türkiye'nin...

İngiliz Financial Times gazetesi, Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin favorisinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu yazdı.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, gazete Erdoğan'ın, otoriter tavrına yönelik kaygılara karşın Türkiye'nin halk oyuyla seçilecek ilk cumhurbaşkanı olmaya en yakın isim olarak görüldüğünü belirtti.

'Erdoğan yoksulların ve dindarların desteğiyle zafere hazır' başlıklı haberde Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmek için oluşturduğu koalisyonun merkezinde kendi ifadesiyle 'mazlumların' olduğu belirtildi.

Financial Times'ın Türkiye'deki muhabiri Daniel Dombey, haberine İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinden Elmas adlı bir kafe sahibinin görüşlerini aktararak başlıyor. Elmas, Erdoğan Başbakan olmadan önce Sultanbeyli'de hiçbir şeyin olmadığını, yollarda kaldırımın bile bulunmadığını, yakındaki göle de pis kokusu yüzünden kimsenin gidemediğini belirtti.

Şimdi ise Sultanbeyli'de temizlenen göle giden yolun da asfalt olduğunu belirten Elmas, cumhurbaşkanı seçiminde Erdoğan'a oy vereceğini söyledi.

Dombey, "Elmas'ın düşünceleri, giderek artan otoriter tavrına yönelik kaygılara karşın, Erdoğan'ın neden ülkesinin halk tarafından seçilecek ilk cumhurbaşkanı olma yolunda en büyük favori olduğunu anlamaya yardımcı oluyor." diye yazdı.

Financial Times muhabiri haberinde, muhafazakar kitlenin AK Parti iktidara gelmeden önce kendisini sosyal ve siyasi yaşamdan dışlanmış hissettiğini; Türkiye'de kadınların başörtüsü takan yaklaşık yüzde 60'ının üniversitelerde öğrenim görmelerinin, kamu sektöründe çalışmalarının, milletvekili olarak görev yapmalarının yasak olduğunu yazdı.

Daniel Dombey haberini şöyle noktaladı: "Türkiye son 10 yılda hızla büyüdü. Bazı iktisatçılar bunun yakında tekrarlanmasının pek de mümkün olmadığını söylüyor. Ancak Sultanbeyli'de birçok kişi ekonomik büyümeyi tek bir adamın eseri olarak görüyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.