Freni Patlayan Greyder Evin Yarısını Yıktı

Freni Patlayan Greyder Evin Yarısını Yıktı

Ardahan’ın Hanak ilçesinde, freni patlayan greyder, sağlık evi ve bir evi kullanılmaz hale getirdi. Meydana gelen kazada iki çocuk yaralandı.İddiaya göre, Hanak ilçesi Sazlıçayır köyüne yol yapım çalışmaları için giden greyderin, yokuş...

Ardahan’ın Hanak ilçesinde, freni patlayan greyder, sağlık evi ve bir evi kullanılmaz hale getirdi. Meydana gelen kazada iki çocuk yaralandı.

İddiaya göre, Hanak ilçesi Sazlıçayır köyüne yol yapım çalışmaları için giden greyderin, yokuş aşağı inerken freni patladı. Hız kesemeyen greyder, önce bir eve çarptı daha sonra sağlık evine çarparak durabildi. Kazada 2 çocuğun yaralandığı öğrenildi. Greyderin eve çarpması sonucu evinin yarısını kaybeden Nebahat Köçer, yaşanan olayı şöyle anlattı: “Mutfakta bulaşıkları yıkıyordum. Sonra ses ve aşırı bir gürültü duydum. Deprem oluyor zannettim. Hemen mutfaktan çocuklarımı almak için koştum, o anda evin yarısı gitti. 5 santimetre daha kızım duvar dibinde olsaydı kızım enkaz altında olabilirdi. 7 yaşındaki kızım oyun oynuyordu. İki çocuğumdan birinin ayağı kırıldı, diğeri ise yaralandı.”

Evlerinin yarısını kaybettiğini belirten Köçer, yetkililerden yardım beklediğini söyleyerek, “Baktım ki greyder evin ortasından geçiyor. Ne yapacağımızı bilemedik erken davranmasam bir çocuğumu kaybedebilirdim. Greyder bizim eve çarptıktan sonra duramadı ve hemen yanımızda bulunan sağlık evine çarptı zorla durdu. Şimdi ben de evimin yıkılan duvarını yaptırana kadar evimi branda ile örttüm. Gerçekten de çok üzgünüm. Ardahan’da mevsimlerden yaz olmasına rağmen üşüyoruz. Artık yetkililerin olaya el atmasını istiyorum. Gerçekten de durumum bu evi yaptırmaya müsait değil. Kaldı ki bizim hiç bir kabahatimiz yok. Bir an evvel evimin yapılması ve hasar tespit çalışmalarının başlatılması noktasında yetkili mercilerin elinden geleni yapması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Olay anında orada tesadüfen bulunan vatandaşlardan Fırat Aktaş ise "Greyder, yukarıdan inerken freni patladı. Önce evin yarısını aldı ardından ise sağlık evine çarparak durdu." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.