Fransa'nın Siyahi Adalet Bakanına Irkçı Saldırı

Fransa'nın Siyahi Adalet Bakanına Irkçı Saldırı

Fransa'da haftalık yayınlanan aşırı sağ dergi Minute'ün, siyahi Adalet Bakanı Christiane Taubira'yı maymuna benzetmesi büyük tepki çekti.

Fransa'da haftalık yayınlanan aşırı sağ dergi Minute'ün, siyahi Adalet Bakanı Christiane Taubira'yı maymuna benzetmesi büyük tepki çekti. Kapağında Adalate Bakanı Taubira'nın resminin altına, 'Maymun gibi kurnaz. Taubira muz buldu' ifadelerine yer veren dergi hakkında Paris Savcılığı ırkçılık ve hakaret suçlamasıyla soruşturma başlattı. Dergi hakkında konuşan Başbakan Jean Marc Ayrault, bu tür olayların cezasız kalamayacağının altını çizdi.

FRANSA İNSAN HAKLARI ÜLKESİDİR

Ana Muhalefet Partisi Halk Hareket Partisi (UMP) lideri Jean François Cope de dergiye tepki göstererek gazete kapağının skandal olduğunu kaydetti. En sert ifadelerle olayı kınadığını belirten Cope, "Herkes bu tür ırkçı olayları, yabancı düşmanlığını, antisemit ve İslamofobik davranışları olması gerektiği gibi kınamalıdır. Bununla birlikte Fransa ve Fransızların ırkçı olduğu yönünde kimse düşünceye kapılmamalıdır. Fransa, insan hakları, düşünce özgürlüğü, hoşgörü ülkesidir. Bu tür ırkçı yaklaşımları kınamalıyız fakat kimse bir bağ kurmamalıdır. Gazete ve internet siteleriyle ilgili yargının görevini yapmasına müsaaade edilmelidir.'' ifadelerini kullandı.

Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls da hükümetin bu tür olaylara müsaade etmeyeceğini vurgulayarak gazete yayınlarıyla ilgili bir çalışma yürütüldüğünü kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.