Fransa'dan Türkiye'ye: Bize yatırım yapın

Fransa'dan Türkiye'ye: Bize yatırım yapın

Fransa Dış Ticaret Bakanı Nicole Bricq, Türk şirketlere ‘markalarımızı satın alın’ çağrısı yaptı.

Fransa Dış Ticaret Bakanı Nicole Bricq, Türkiye’nin önde gelen şirketlerine, “Ülkeme gelip yatırım yapın. Markalarımızı satın alın.” davetinde bulundu. Türkiye'nin yükselen ekonomisinin Avrupa'yı imrendirdiğini dile getiren Bricq, Fransa'yla süren iyi diyalogların ekonomi alanında da devam etmesini umduklarını dile getirdi.

TÜRKİYE YÜKSELİŞİYLE AVRUPA'YI İMRENDİRİYOR

Nicole Bricq, Türkiye ve Fransa’nın diğer ülkelerde ortak yatırımlar yapabileceğini de dile getirdi. Fransa Dış Ticaret Bakanı Bricq, İstanbul temasları dâhilinde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile bir araya geldi. Fransız CEO’ların da yer aldığı buluşmada söz alan Nicole Bricq, Fransa için Türkiye’nin sanayi alanında önemli bir ortak olduğuna işaret etti. Bricq, ülkenin büyüme oranları ile, ihracatta yakaladığı ivme ile Avrupa’yı imrendirdiğini de vurguladı.

"DİLERİM İYİ DİYALOGUMUZ EKONOMİDE DE OLUR"

Türkiye ile Fransa’nın diyaloglarının iyi olduğunu anlatan Bricq, “Bu diyalog dilerim ekonomide de olur. Burada şirketlerin diyalogu daha önemli. Kuşku yok ülkelerin ticaretini artıracak olan şirketlerdir. Devlet olarak THY, uçak adedini artırmayı dilediğinde gerekeni yaparız. Yine Türkiye’nin enerji ile ilgili davetlerine sıcak bakarız. Yenilenebilir kaynaklar olsun, nükleer reaktörler olsun gereken katkıyı yaparız. Ama bunların biri dahi şirketlerin diyalogundan önemli değildir.” ifadelerini kullandı

"ÜLKEME YATIRIM YAPIN"

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin Avrupa’da büyük atılım yaptığından söz eden Nicole Bricq, “Temenni ederim bunlar ülkeme de yatırım yapar, markalarımızı ya da markalarımızın paylarını satın alır.” dedi. Avrupa’da 500 milyona yakın tüketicinin bulunduğunu belirten Bricq, Türkiye’yi bu pazarda yerini almaya çağırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.