Fransa'daki Tren Kazasının Bilançosu Artabilir

Fransa'daki Tren Kazasının Bilançosu Artabilir

Fransa'nın başkenti Paris'in güneyindeki Essonne bölgesinde dün gerçekleşen tren kazasında hayatını kaybedenlerin kimlikleri açıklandı.

Fransa'nın başkenti Paris'in güneyindeki Essonne bölgesinde dün gerçekleşen tren kazasında hayatını kaybedenlerin kimlikleri açıklandı. 4'ünün erkek, 2'sinin ise kadın olduğu belirtilen 6 kişinin 19 ila 82 yaş aralarında olduğu kaydedildi.

Bu arada itfaiye ekipleri kazanın gerçekleştiği Bretigny-sur-orge garında çalışmalarını sürdürüyor. Kaza yapan trenin raylardan kaldırılması işlemi başlarken, vagonların altında başka yolcuların da olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Kazanın sebebiyle ilgili polis, Ulaştırma Bakanlığı ve Fransa Ulusal Demiryolu Şirketi (SNCF)'in başlattığı soruşturma ise sürüyor. Ulaştırma Bakanı Frederic Cuvillier, tren raylarının yakın zamanda gözden geçirildiğini kaydederken, hiçbir anormal duruma rastlanmadığını kaydetti. Cuvillier, makaslarda tespit edilen çelik çubuğun ise incelemesinin sürdüğünü belirtti. Ulaştırma Bakanı, trenin hızının da saatte 137 kilometre olduğunu belirterek, maksimum hız 150'nin altında olduğunu söyledi.

SNCF Başkanı Guillaume Pepy de kazaya makas değişimi sırasında metal bir parçanın arızasının sebep olduğunu ifade etti.

Paris-Limoges seferini gerçekleştirirken raydan çıkan trende 385 yolcu bulunuyordu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.