Fransa'da Futbol Kulüplerine Laiklik Şartı İsteği

Fransa'da Futbol Kulüplerine Laiklik Şartı İsteği

Fransa'da yeni eğitim-öğretim dönemiyle orta öğretim kurumlarında uygulamaya konulan 'Laiklik Şartı' panolarının, futbol okullarıyla kulüplere de asılması istendi.

Fransa'da yeni eğitim-öğretim dönemiyle orta öğretim kurumlarında uygulamaya konulan 'Laiklik Şartı' panolarının, futbol okullarıyla kulüplere de asılması istendi. Fransa'nın en eski kulüplerinden Paris Atletik Spor Kulübü Başkanı François Gonzales, Spor Bakanlığı'na yaptığı çağrıda laiklik pano uygulamasının futbol okulları ve kulüpleri de kapsamasını istedi.

Bünyesinde futbol okulu da barındıran kulüp başkanı, haç işaretinin çok tekrarlandığını, öğretmenin öğrenci velisiyle el sıkışmayı kabul etmediği ve bir gencin çıplak duş almayı reddetmesi gibi birçok durumla karşılaştıklarını vurgulayarak laiklik şartı panolarının futbol okulları ve kulüplerine de asılmasını istedi. Gonzales, "Olabilecek tüm dini işaretlerden kaçınmak gerekir. Çocuklar sahada oldukları zaman orada dini işaretlerin yapılmaması gerekir." vurgusunda bulundu.

Ayrımcılığa Karşı Mücadele ve Eşitlik Yüksek Kurumu eski Başkanı Jeannette Bougrab da artık seçeneğin kalmadığına vurgu yaparak, "Ramazan ayında bazı sporcular oynamak istemiyor. Bazı çocuklar çıplak duş almak istemiyor. Bazı antrenörler ise kız çocuklarını yönetmek istemiyor. Tüm bu olaylar, acil önlem alınması gerektiğini ortaya koyuyor. ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili son kararın ise Spor ve Gençlik Bakanlığı tarafından alınması bekleniyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.