Fransa'da 'Başbakan Değiştirilsin' Çağrısı

Fransa'da 'Başbakan Değiştirilsin' Çağrısı

Fransa'da gerçekleştirilen son anket halkın yüzde 75'inin Başbakan Jean Marc Ayrault'un icraatlarından memnun olmadığını ortaya koydu.

Fransa'da gerçekleştirilen son anket halkın yüzde 75'inin Başbakan Jean Marc Ayrault'un icraatlarından memnun olmadığını ortaya koydu. Memnuniyetini dile getirenlerin oranı ise yüzde 23'de kaldı. Bunun 1996'dan beri ölçülen en düşük oran olduğu kaydedildi.

OpinionWay'ın gerçekleştirdiği anketde halkın yüzde 67'si Cumhurbaşkanı François Hollande'ın yeni bir başbakan ataması gerektiğini kaydetti.

Anket sonuçlarını değerlendiren hükümetteki Sosyalist Parti Miletvekili Malek Boutih, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın acil olarak Başbakan Ayrault'yu değiştirmesi gerektiğini söyledi. Olağanüstü kriz döneminden geçildiğini ve her olayın bir sonraki krizi beslediğini kaydeden Boutih, bu durumdan kurtulmanın tek yolunun başbakanın değiştirilmesi olacağını söyledi. Malek Boutih, Başbakanlık görevi için ise İçişleri Bakanı Manuel Valls, eski Sosyalist Parti Genel Sekreteri Martine Aubry ve Meclis Başkanı Claude Bartolone'nın uygun olabileceğini aktardı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.