Fotoğrafçılar beyşehir'de buluştu

Fotoğrafçılar beyşehir'de buluştu

Beyşehir ilçesinde 4ncüsü düzenlenen Beyşehir Fotoğrafçılar Buluşması başladı.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde 4’ncüsü düzenlenen Beyşehir Fotoğrafçılar Buluşması başladı.
Beyşehir Belediyesi ile Beyşehir Fotoğraf Topluluğu (BEYFOT) tarafından düzenlenen etkinliğin Vuslat Parkı’ndaki açılış töreninde konuşan Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, geçmişten bugüne fotoğraf teknolojisine emek veren, katkı sunan tüm bilim adamlarına ve fotoğraf sanatçılarına teşekkür etti. Taşcı, “Eğer sizler olmasaydınız Beyşehir gibi cennet köşeler insanlar tarafından bu kadar iyi tanınamazdı. Beyşehir’in tanıtımına yapmış olduğunuz katkılardan dolayı başta Beyşehirli fotoğraf sanatçımız Reha Bilir olmak üzere bu organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ise, otoğrafçılar buluşmasının bundan sonra da devam etmesini dilediğini ifade ederek, “Fotoğrafçılarımız arasında gençleri de görüyoruz. Bu bizi çok sevindirdi. İnşallah bu sanat duygusu daha iyi bir şekilde devam eder. Sanatçılık ve fotoğrafçılık bir estetiktir, diye düşünüyorum ben. Bu estetiği ortaya çıkarabilmek için işin bir tarafı vardır, içinizdeki estetik varsa, o estetiği farklı yollardan çıkarabiliyorsunuz. Bunun bir yolu da fotoğrafçılıktır. Bu gerçekten çok büyük bir başarıdır ve herkesin yapamayacağı bir şeydir. Bu açıdan biz sizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız, hep birlikte olacağız” diye konuştu.
Beyşehirli fotoğraf sanatçısı Reha Bilir de, Beyşehir’de bu buluşmayı ilk yaptıklarında büyük bir heyecanla bu işe başladıklarını vurgulayarak, “O zamanlar Türkiye’de fotomaraton sayısı çok azdı. Beyşehir’de bu yıl 4’ncüsü gerçekleşiyor. Örnek olduğunu düşünüyorum. Beyşehir fotomaratonu geleneksel olma yolunda ilerliyor, hem Beyşehir’in hem de bölgesi ve çevresinin tanıtımına çok katkı sağlıyor. Çok güzel fotoğraflar da çıkıyor ortaya” şeklinde konuştu.
Reha Bilir, konuşmasının sonunda Beyşehir’deki fotoğraflanabilecek alanlar hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Törende geçtiğimiz yıl ödül alan ve sergilemeye layık bulunan fotoğraflar gösterildi. Daha sonra organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen sponsor firmalara plaket verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.