Flamingolar İçin Yapılan Türkiye’nin İlk Suni Adası

Flamingolar İçin Yapılan Türkiye’nin İlk Suni Adası

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gediz Deltası Sulak Alanı’nda flamingolar için yapılan Türkiye’nin ilk suni adasında 2015 yılında 7 bin 100 flamingo yavrusu dünyaya geldiğini bildirdi.Orman ve Su İşleri...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gediz Deltası Sulak Alanı’nda flamingolar için yapılan Türkiye’nin ilk suni adasında 2015 yılında 7 bin 100 flamingo yavrusu dünyaya geldiğini bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Gediz Deltası Sulak Alanı’nda flamingolar için yapılan Türkiye’nin ilk suni adasında her yıl ortalama 7 bin çift flamingo yuva yapıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla adaların yok olmasını engellemek ve daha fazla flamingo çiftinin üremesini sağlamak maksadıyla 550 metrekare olan flamingo adasının büyütülerek 6 bin 440 metrekarelik bir ada haline getirildiği belirtildi. Bu projenin dünyadaki birkaç misalinin Fransa, Güney Afrika Cumhuriyeti ve İspanya’da mevcut olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, “2014’te takriben 5 bin flamingo yavrusu, 2015 yılında ise 7 bin 100 flamingo yavrusu dünyaya geldi. Dolayısıyla bu alanın Türkiye açısından çok önemli bir saha olduğunu ifade etmek isterim. Ayrıca, üreme adası kamera ile ziyaretçi merkezinden takip edilebiliyor. Bu alanın korunması, geliştirilmesi, gelecek nesillere aktarılması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bakanlık olarak bu alana verdiğimiz değer çok fazla. Bu alan kuş türleriyle, ekosistemiyle, havzasıyla, bütün canlılarıyla harika bir alan ve çok önemli bir ekosisteme sahip” diye konuştu.

Eroğlu, Bakanlık olarak yıl boyunca yaptıkları özverili iyileştirme, koruma ve denetim faaliyetleri neticesinde deltadaki ekosistemlerin sürdürülebilirliğini sağlayarak, tabiata destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.