Fiyatları düşen konutlar gerçek değerini buldu

Fiyatları düşen konutlar gerçek değerini buldu

Konya Emlakçılar Odası Başkanı İsmet Çakır, küresel krize bağlı talep azlığı nedeniyle fiyatları yüzde 25-30 oranında gerileyen konutların gerçek değerini bulduğunu, konut almanın tam zamanı olduğunu söyledi.

Çakır yaptığı açıklamada, dünya genelinde yaşanan global krizden Türkiye'nin de psikolojik anlamda etkilendiğini belirtti. 
Emlak fiyatlarının krizden önce bir dönem yükselişe geçtiğini ancak krizle birlikte tekrar düştüğünü ifade eden Çakır, şunları kaydetti: 
''Küresel krize bağlı talep azlığı nedeniyle fiyatları yüzde 25-30 oranında gerileyen konutlar gerçek değerini bulmuş durumda. Konut almanın şu anda tam zamanı. Geçen yıl 2'ye kadar yükselen bankaların konut kredi faiz oranları bu yıl 1.36'ya kadar düştü. Ancak fiyatlar arz-talep dengesine göre belirlendiği için fiyatların tekrar yükselme ihtimali var. Bu nedenle konut ihtiyacı olanlar acele etmeli.'' 
Çakır, Konya'da 180 metrekare olan tam donanımlı bir dairenin 150 bin TL'den bugün 110 bin TL'ye, 100-120 metrekare olan orta büyüklükteki bir dairenin fiyatının da 100 bin TL'den 60-70 bin TL'ye düştüğünü bildirdi. 
Lüks konut fiyatlarında da durgunluk nedeniyle düşüşler yaşandığını dile getiren Çakır, 1000 metrekare arsa içindeki dubleks konutların fiyatının da 350 bin TL'den 250 bin TL'ye kadar düştüğünü kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.