Altın fiyatlarında bir ilk! Kuyumcular 15 gün kapanacak

Altın fiyatlarında bir ilk! Kuyumcular 15 gün kapanacak

Türkiye genelinde altın fiyatlarının hızla yükselmesiyle talep düştü. Kuyumcular 15 gün boyunca üretim merkezlerine kapatma kararı almaya başladı.

Türkiye ve dünya genelindeki gelişmelere bağlı olarak altın fiyatları hızla yükseldi. Vatandaşın alım gücü düştü ve buna bağlı olarak altın satışları da dibi gördü. Düğün sezonunda bile yeterli miktarda altın satışı yapamayan işletmeler zora girdi.

altin-3.jpeg

Sektör temsilcilerine göre bu kriz altın sektörü için bir ilk oldu. Bu dönemin son yılların en sıkıntılı yılları olduğunu belirtirken sektör temsilcileri, gelişmenin imalat ve atölyeleri vurmaya başladığını dile getirdi.

altin.jpeg

TAMAMEN KAPANMA VE İŞTEN ÇIKARMALAR OLABİLİR

Yener Karadeniz'in haberine göre Kuyumcukent ve diğer bölgelerdeki atölyeler uzun yıllar sonra ilk kez 10-15 gün imalathaneleri kapatma kararı aldı.

altin.jpg

Bu durumun önümüzdeki dönemde tamamen kapanma ve işten çıkarmalara yol açabileceğinden endişe duyan iş insanları, öte yandan yabancıların yanı sıra yerli üreticilerin de Dubai, Mısır ve Irak gibi ülkelerde yerli ortaklar ile çalışarak üretim üslerini yurtdışına taşımaya başladığını söylüyor. Kriz ortamının sona ermesiyle altın piyasasının yeniden canlanması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.