Fitre dağıtımına öncelik veriliyor

Fitre dağıtımına öncelik veriliyor

Başta Somali olmak üzere Afrika'da açlıkla mücadele etmek için başlatılan yardım kampanyasında, fitrelerin dağıtımına öncelik veriliyor

Başta Somali olmak üzere Afrika'da açlıkla mücadele etmek için başlatılan yardım kampanyasında, fitrelerin dağıtımına öncelik veriliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesinde yer verilen açıklamaya göre, Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde başlatılan ve Kızılay, TİKA ile TOBB'un da katıldığı ''Her Evden Bir Fitre Bir İftar Afrika'ya'' kampanyasında, başta Somali olmak üzere Doğu Afrika'da açlıkla mücadele etmek için gönderilen yardım paketlerinin dağıtımı büyük oranda gerçekleştirildi.

Açıklamaya göre, ramazan ayı içinde tüketilmek zorunda olan fitrelerin dağıtımına öncelik veren Diyanet İşleri Başkanlığı, sonrasında da kampanyayı genişleterek sürdüreceğini açıkladı.

Yardımlar sahiplerine dağıtılırken, bin 500 ton yardım taşıyan bir geminin bayram sonrasında bölgede olması da bekleniyor.

Bir ailenin acil ihtiyaçlarını bir ay boyunca giderebilecek şekilde hazırlanmış yardım kolilerinin öncelikle gıda depolarına alındığı bilgisine yer verilen açıklamaya göre, bu yardımların Somalili yetkililerin belirlediği yardım kamplarına, tırlar aracılığıyla ulaştırılması sağlanıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı da Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir yardım merkezi kurarak dağıtımın aksamadan koordineli şekilde ailelere ulaştırılmasını sağlıyor.

Mogadişu'da 20 kişilik bir ekip kuran Türkiye Diyanet Vakfı, bir yandan yardımları dağıtırken öte yandan Türkiye'den gelen yardımları da organize ediyor. Mogadişu'daki vakıf yetkililerinden alınan bilgilere göre, Somali'deki yardımların sürdürülebilir hayat imkanları oluşturuluncaya kadar devam etmesi gerekiyor.

SALGIN HASTALIKLAR CAN ALIYOR

Açlık ve sefaletin had safhaya ulaştığı Somali'de alt yapı eksikliği, elektrik kesintileri de sorun teşkil ediyor.

Tarım kuraklık nedeniyle yapılamazken, kolera, sarıhumma gibi hastalıklar Somali'de can alıyor. Yaklaşık 20 yıldır süren iç savaş da ülkede hayatı zorlaştırıyor.

Afrika kıtasında halkın tamamının Müslüman olduğu tek ülke olan Somali'de ramazan ayı bütün bu zorluklara rağmen yaşanmaya devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.