Fırat Nehri'nde Salla Araç Taşımacılığı Yapılıyor

Fırat Nehri'nde Salla Araç Taşımacılığı Yapılıyor

Gaziantep'in Araban ilçesinden Şanlıurfa’ya bağlı Halfeti ilçesine kısa yoldan gitmek isteyen sürücüler, Fırat Nehri üzerinden salla araç taşımacılığını tercih ediyor. Araban ilçesi ve köylerinden Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesi...

Gaziantep'in Araban ilçesinden Şanlıurfa’ya bağlı Halfeti ilçesine kısa yoldan gitmek isteyen sürücüler, Fırat Nehri üzerinden salla araç taşımacılığını tercih ediyor.

Araban ilçesi ve köylerinden Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesi ile köylerine gitmek için karayolundan 190 kilometrelik uzun olan karayolunu tercih etmeyen sürücüler, Araban'a bağlı Tarlabaşı köyü sınırlarından geçen Fırat Nehri ile Halfeti ilçesine bağlı köylere 40 kilometre mesafede gitmeyi tercih ediyor. Fırat Nehri üzerinde salla tehlikeli araç taşımacılığı yapan Müslüm Kırmızıoğlan, "Araban ilçesi ve köylerinde özellikle küçük ve büyükbaş hayvan besiciliği yapan tüccarlar, iş görüşmesi yapmak, cenaze, hasta ve akraba ziyaretlerinde bulunup fazla zaman kaybetmemek için Fırat Nehri üzerinden salla araç taşımacılığını tercih ediyor." dedi.

Aracını salla geçiren sürücü Halil Şahin ise salla yolculuğun daha ekonomik ve kısa sürdüğünü ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.