Finlandiya: Rusya'ya Yaptırımlar Ekonomik Krize Yol Açabilir

Finlandiya: Rusya'ya Yaptırımlar Ekonomik Krize Yol Açabilir

Avrupa Birliği'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar Finlandiya'yı endişeye sevk etti. Başbakan Alexander Stubb, yaptırımların ülkeyi orantısız şekilde etkilemesi halinde AB'den tazminat isteyeceklerini söyledi.Avrupa Birliği, Ukrayna'daki...

Avrupa Birliği'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar Finlandiya'yı endişeye sevk etti. Başbakan Alexander Stubb, yaptırımların ülkeyi orantısız şekilde etkilemesi halinde AB'den tazminat isteyeceklerini söyledi.

Avrupa Birliği, Ukrayna'daki faaliyetleri sebebiyle geçtiğimiz hafta Rusya'nın bankacılık, petrol ve savunma sektörlerine yaptırım uygulanmasına karar vermişti. Finlandiya'nın üçüncü büyük ihracat pazarı Rusya'ya satılan ürünler, bu ülkenin toplam ihracat gelirinin yüzde 10'unu oluşturuyor. Rus turistler de Finlandiya'da yılda ortalama 2 milyar Euro döviz bırakıyor.

Konuyla ilgili gazetecilere yaz tatilinde açıklama yapan Alexander Stubb, yaptırımların Finlandiya için ikinci bir ekonomik kriz potansiyeli taşıdığını söyledi. Rusya'ya yaptırımların bu konjonktürde gerekli olduğunu ifade eden Stubb, bununla birlikte Finlandiya gibi bundan daha fazla etkilenecek ülkelere Avrupalı ortakların yardım etmesini istedi.

RUSYA, ROMANYA'DAN ET ALIMINI YASAKLADI

Bu arada karşılıklı yaptırım girişimlerine Romanya'nın canlı hayvan ve et ürünleri de eklendi. Rusya, 'deli dana' hastalığı gerekçesiyle AB üyesi Romanya'dan bu ürünlerin ithalini yasakladı. Rusya, daha önce de Ukrayna'dan meyve suyu ve süt ürünleri, Polonya'dan sebze, Avustralya'dan biftek ithalatını durdurmuştu. Yunan meyveleri ve Amerikan kanatlı hayvan ürünlerinin de listeye dahil edilmesi gündemde. Fakat Rusya Merkez Bankası, ucuza alınan bu ürünlerin ithalatının yasaklanmasıyla enflasyonun artabileceği uyarısını yaptı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.