Finike'nin Limra Doğaltaşı Almanya Ve Çin'deki Yapılarda Kullanılıyor

Finike'nin Limra Doğaltaşı Almanya Ve Çin'deki Yapılarda Kullanılıyor

Antalya'nın Finike ilçesinde üretilen limra doğaltaşı yurtdışındaki firmaların gözdesi oluyor. Söz konusu taş, Almanya'nın Frankfurt şehrinde inşa edilen gökdelen ile Çin'de 2 bin 500 kişilik bir otelin yapımında kullanılıyor. Konuyla...

Antalya'nın Finike ilçesinde üretilen limra doğaltaşı yurtdışındaki firmaların gözdesi oluyor. Söz konusu taş, Almanya'nın Frankfurt şehrinde inşa edilen gökdelen ile Çin'de 2 bin 500 kişilik bir otelin yapımında kullanılıyor.

Konuyla ilgili Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği'nden yapılan açıklamaya göre New York’un simge binalarından Rockefeller Center ve Chrysler Building’in sahibi, Almanya’da yaptığı yeni gökdelenin iç ve dış cephe kaplamalarıyla, lobi karşılama masalarında Finike Limestone'u tercih etti.

ABD’den sonra Almanya’da da gökdelenler yapan firma, Leed Platinum seviyesindeki binanın 30 bin metrekarelik dış cephesini, 3 bin metrekarelik iç cephesini Finike Limestone doğaltaşı ile kapladı. Finike Limestone cephe kaplamalarının yanı sıra estetik sağlaması istenen noktalarda kullanıldı.

Gökdelen için doğaltaş ihraç eden Finike Mermer Genel Müdürü Selçuk Baysarı, “Finike Limestone artık uluslar arası projelerin aranan ve tercih edilen markası haline gelmiştir. Almanya’da inşa edilen gökdelende ürünlerimizin kullanılması Türkiye’nin doğaltaş ihracatı açısından da son derece önemlidir.” dedi.

Finike’den çıkan doğaltaşların uluslararası arenaya Finike Limestone markası ile sunulduğunu aktaran Baysarı, doğal taşın tarihini şöyle anlattı: "Limra, Finike kent merkezinin kuzeyinde bulunan, antik çağda hüküm sürmüş, Likya Birliği üyesi bir kenttir. Günümüzden 2 bin 500 yıl önce var olmuş Limra kenti, bir dönem Likya medeniyetine başkentlik de yapmıştır. Ayrıca bugün uluslar arası projelerde yerini alan Finike Limestone günümüzden 2 bin 500 yıl önce kurulan kentin yapılarında, heykellerinde de kullanılmıştır. Limra antik kenti tarih sahnesinde bir Likya kenti olmanın yanı sıra Roma İmparatoru Augustus’un manevi oğlu Gaius Caesar’ın Kudüs’ten Roma’ya dönerken yaşamını yitirdiği kent olarak da yer alıyor.”

Söz konusu doğaltaşın Antalya ve Finike turizminin tanıtımına da katkı yaptığını kaydeden Baysarı, Finike Limstone'un Çin’de inşası devam eden 2 bin 500 odalı bir otelin banyolarının yapımında da kullanıldığını açıkladı. Macau Adası’nın Çin’e bağlı özerk bir ada olduğunu açıklayan Selçuk Baysarı, "Macau Adası’na eğlence amaçlı lüks oteller yapılıyor. Macau Adası, Las Vegas’tan daha büyük bir eğlence merkezi. Burada da Wynn Cotai Otel’e banyolarında kullanılmak üzere fayans gönderdik. Fayansların bir yandan üretimi, bir yandan sevkiyatı sürüyor. Bilindiği gibi Çin, Türkiye’nin en büyük doğaltaş alıcısı. Ama biz Çin’e doğaltaşı sadece ham blok olarak değil, işlenmiş ürün olarak da ihraç ediyoruz. Önemli olan da bu. Çin’e işlenmiş ürün göndermek, oradaki prestijli projelerde var olabilmek önemli." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.