Final Konyaya kaldı

Final Konyaya kaldı

Torku Selçuk Üniversitesi Play-Off yarı final 2. maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespora 1 sayı farkla yenilerek final umudunu Konyada oynayacağı 3. maça bıraktı

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi, Play-Off Yarı Final serisi ikinci maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne 1 sayı farklı 69-68 mağlup oldu. İlk maçı evinde bir sayı farkla kazanan temsilcimiz deplasmanda 1 sayıyla kaybederek final şansını 3. maça taşıdı. Torku Selçuk Üniversitespor Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u cumartesi günü kendi sahasında konuk edecek. Kamil Ocak Spor Salonunda oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip iyi başladı. İlk çeyreğin sonuna doğru toparlanan Torku Selçuk Üniversitesi eşitliği yakaladı ve ilk periyot 14-14 sona erdi. 2. çeyreğe yine ev sahibi ekip daha etkili başladı. Bu bölümde rakibinin basketlerine engel olamayan sarı-mavili ekip farkın açılmasına da engel olamadı. Ev sahibi Gaziantep Büyükşehir Belediyespor bu bölümde farkı 10 sayıya kadar açtı ve devreye 33-23 önde girdi. Temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitespor 2. yarı toparlanarak oyuna ortak oldu. 3. periyotta başa baş bir mücadele sergileyen temsilcimiz farkı 6 sayıya kadar indirdi. Son periyota daha rahat girmek isteyen sarı-mavili ekip farkı 6 sayıya kadar indirdi ve bu bölümü de ev sahibi Gaziantep Büyükşehir Belediyespor 52-46 önde tamamladı. Son periyotu büyük heyecana sahne olan maçta Torku Selçuk Üniversitesi maçı kazanmak için büyük çaba harcadı. Son saniyelere önde giren sarı-mavili ekip serbest atışlarla geriye düştü. Son 6 saniyede Mustafa Güçyetmez’in 3’lük denemesi başarısız olunca sahadan 69-68 yenik ayrıldı.  

Kazanması halinde adını Beko Basketbol Ligi’ne yazdıracak olan temsilcimiz ilk yarısını 10 sayı farkla geride tamamladığı maçta ikinci yarıda etkili bir performans ortaya koymasına rağmen son hücumdan boş dönünce maçı kaybetti. Optimum TED Ankara Kolejliler’in ardından 1. Lig’e çıkacak ikinci takım cumartesi günü Konya’da belli olacak. Torku Selçuk Üniversitespor Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile 3. maçını Cumartesi günü Kampus 19 Mayıs Spor Salonunda oynanacak. Karşılaşma saat 16.00’da başlayacak. 

SALON: Kamil Ocak

HAKEMLER: Erşan Kartal-Kaan Büyükçil-Ziya Özorhon

GAZİANTEP BB: Serhat, Erden, Mesut, Murat, Umut, Hadi, Gürol, Berat, Ahmet, Salih, Waller, Ford

TORKU SELÇUK ÜNİV.: Erdem, Dobie, Eren, Ufuk, İsmail, Berk, İlkay, M. Güçyetmez, Lamar Johnson, Emre, Ömer, Onur

PERİYOTLAR: 14-14, 33-23, 52-46, 69-68

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.