Final günü

Final günü

Olin Edirne karşısında aldığı galibiyetle ciddi bir avantaj yakalayan Torku Konya Selçuk Üniversitesi için henüz her şey bitmedi. Sarı mavililer bugün Mersin’i de devirmek zorunda

Beko Basketbol Lig’inde mücadele eden Torku Konya Selçuk Üniversitesi bugün sahasında kümede kalma mücadelesi veren bir başka ekip Mersin Büyükşehir Belediyespor’u konuk edecek. Kampus 19 Mayıs Spor Salonunda oynanacak mücadele saat 18.30’da başlayacak.

DÜĞÜM BUGÜN ÇÖZÜLECEK

Ligde geride kalan haftada elde ettiği Olin Edirne galibiyeti ile ciddi bir avantaj yakalayan Torku Konya Selçuk Üniversitesi, Olin Edirne ve Mersin BŞB’den bir adım önde. Şu anda 9 galibiyeti bulunan Selçuk Kartalları’nın halen düşme potasında 8 galibiyetliOlin Edirne ve 7 galibiyetli Mersin BŞB ile mücadelesi sürüyor. Bu düğüm bugün oynanacak karşılaşma ile çözülecek

2’Lİ AVERAJ KÖTÜ

Selçuk Üniversitesi her ne kadar rakibi Olin Edirne’yi deplasmanda mağlup etmiş olsada, ikili averajda halen rakibinin gerisinde. Ligin ilk yarısında Konya’da oynan maçta 12 farkla (76-88) rakibine mağlup olan Torku Konya Selçuk Üniversitesi, deplasmanda ise 6 farkla (87-93) kazanabildi. Kalan iki haftada galibiyet sayılarının eşit olması durumunda Selçuk Üniversitesi alt sırada yer alacak takım olacak.

5 SAYI FARKLA KAZANAMASI GEREKİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyespor ile olan ikili averaj ise bugün oynanacak maçta belirlenecek. Ligin ilk devresinde Mersinde oynanan karşılaşma 76-72 Mersin BŞB üstünlüğü ile tamamlanmıştı. Bu nedenle ikili averajda öne geçmesi için Selçuk Kartalları’nın evinde Mersin BŞB’yi en az 5 fakla mağlup etmesi gerekiyor. Böylesi bir durumda matematiksel olarak ligde kalmayı garantilemiş olacak.

GALİBİYET HER ŞEYİ ÇÖZER

Öte yandan Mersin BŞB karşısında alınacak bir galibiyet skora bakılmaksızın matematiksel olarak Selçuk Üniversitesi’nin lige kalması anlamına geliyor. Alacağı muhtemel galibiyetle galibiyet sayısını 10’a çıkartacak. Böyle bir durumda Mersin’in önüne geçecek sarı mavililer yarışın son haftada Olin Edirne ile  Mersin BŞB arasında geçmesini sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.