Filistinli 4 Yaralı Türkiye’ye Getirildi

Filistinli 4 Yaralı Türkiye’ye Getirildi

İsrail’in saldırılarında yaralanan Filistinliler’den biri çocuk 4 kişi, Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla Ankara’ya getirildi . Yaralıları taşıyan uçak, saat 05.00 sıralarında Ankara Esenboğa Havalimanı’na iniş yaptı....

İsrail’in saldırılarında yaralanan Filistinliler’den biri çocuk 4 kişi, Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla Ankara’ya getirildi .

Yaralıları taşıyan uçak, saat 05.00 sıralarında Ankara Esenboğa Havalimanı’na iniş yaptı. Tel Aviv’den tedavi için Ankara'ya getirilen yaralıları Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve diğer yetkililer karşıladı. İki bakan ve Sare Davutoğlu ambulans uçağa girerek yaralılarla bir süre görüştü. Filistinli yaralılar, havaalanından ambulanslarla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Havalimanında açıklama yapan Davutoğlu, Gazze’de büyük bir trajedinin yaşandığını ifade ederek; "Filistinli kardeşlerimiz çok zor hayat şartlarında mücadele ediyor. Bu zaman zarfında çok yoğun bir diplomatik çaba içinde olduk. Bütün çabalarımızın iki amacı vardı. Gazzeli kardeşlerimizin acılarını dindirmek üzere kardeşlerimize yardımlarımızın ulaşmasını sağlamak. İkincisi ise ateşkesin sağlanıp güvenlik şartların oluşmasını temin etmek suretiyle bu insani yardımların en etkin biçimde ulaşmasını temin etmek. Son dönemde bu faaliyetlerimizi yaygınlaştırmıştık. Hava köprüsü ile ilk aşamada 200 hastayı Türkiye’ye getirip tedavi ettirmeyi amaçlıyoruz. İnsanlık görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Katkıda bulunan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Umarım bölgede kalıcı bir ateşkes ve ardından barış temin edilir" diye konuştu.

Gelen yaralılarla ilgili bilgi veren Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ise ilk etapta 4 yaralının geldiğini beyan ederek; "Yaralılardan biri 13 yaşında genç bir kızımız. Kafa travması var. 19-20 yaşlarında iki genç, onlarda ise omurilik travması mevcut. 33 yaşında bir hanım kardeşimiz var. 3’ü Atatürk, biri ise Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınacak. Hava köprüsü hususunda bir sıkıntı yaşamazsak 200 hastanın naklini planlıyoruz. 5 uzman ekibimizle Gazze’de hastaların durumuyla ilgili planlamalar yapıyoruz. İzin alınabilirse sahra hastanesi kurmak için 60 kişilik ekibimiz de hazır. Bütün temennim bu köprünün açık tutulmasıdır’’ dedi.

Türkmenlerin, Kürtlerin, Ezidilerin ve Hristiyanların çok büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden Davutoğlu, "Sınırımıza 20 bin Ezidi gelmiş durumda. Tüm ilgili kurumlarımızla hiçbir ayrım yapmadan yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Ezidiler için barınaklar sağladık. Türkiye yine bölgede gücünü, kudretini ve şefkatini gösterdi. Irak’ta meclis başkanlığı ve cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı. Nuri el-Maliki’nin ısrarı nedeniyle siyasi kriz yaşanıyor. Maliki’nin darbe girişimini kabul etmiyoruz. Daha önce de Sünnilere karşı darbe girişimi yaşanmıştı. Biz orada meşru yönetimden yanayız. Maliki sebep olduğu mezhepsel ayrılığı bitirmeli ve meşru yönetimin önünü açmalıdır’’ açıklamalarında bulundu.

IŞİD’in elindeki rehinelerle ilgili soruyu ise Davutoğlu, "Can güvenlikleri konusunda bir sıkıntı yok. Bu konuda sabır ve titizlikle çalışıyoruz. Ülkemize inşallah hayırlı haberler vermek nasip olur. TIR şoförlerini burada havalimanında karşılamıştık. Hiçbir vatandaşımızı zor durumda bırakmadık. Ama sabırlı olmalıyız’’ şeklinde cevaplandırdı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.