Filipinler Turizm Bakanı: Turizmde Türkiye’den Öğreneceğimiz Şeyler Var

Filipinler Turizm Bakanı: Turizmde Türkiye’den Öğreneceğimiz Şeyler Var

Filipinler Turizm Bakanı Ramon R. Jimenez, Türkiye'nin son 15 yılda turizm alanına yaptığı yatırımları ve başarısını yakından takip ettiğini belirterek, “Turizmde Türkiye’den öğreneceğimiz şeyler var.

Filipinler Turizm Bakanı Ramon R. Jimenez, Türkiye'nin son 15 yılda turizm alanına yaptığı yatırımları ve başarısını yakından takip ettiğini belirterek, “Turizmde Türkiye’den öğreneceğimiz şeyler var.” dedi.

Filipinler Türkiye Ticaret Odası (TCCP) heyeti, Filipinler Turizm Bakanlığı’na bugün bir ziyaret gerçekleştirdi. Filipinler Turizm Bakanı Ramon R. Jimenez, heyeti makamında kabul ederken, toplantıda Türkiye – Filipinler arasındaki turizm ilişkilerinin nasıl geliştirilebileceği konuşuldu.

Bakan Jimenez, Türkiye'yi, Asya ve Avrupa'yı bağlayan, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kültür zengini bir ülke olmasından dolayı bizzat ziyaret etmek istediğini belirtti. Türkiye'nin son 15 yılda turizm alanına yaptığı yatırımları ve başarısını yakından takip ettiğini belirten Bakan Jimenez, aynı başarıyı Filipinler'de yakalamak istediklerini dile getirdi. Filipinli Bakan, “Turizmde Türkiye’den öğreneceğimiz şeyler var.” dedi.

Ramon R. Jimenez, Türkiye ile Filipinler arasındaki turizm ilişkilerinin daha da gelişmesi için önümüzdeki aylarda Türkiye'ye gelip buradaki turizm acentaları ve turizm sektöründeki işadamlarıyla masaya oturmak istediğini söyledi. Bakan Jimenez ayrıca Türkiye'den gelecek turist grupları için özel Filipinler tanıtımı yapmak istediklerini belirtti.

TCCP Başkanı İrfan Karabulut ise toplantıda yaptığı konuşmada, her yıl Türkiye'de Filipinler tanıtım programları düzenlediklerini, Türkiye'den Filipinler'e daha fazla turist ve işadamı çekmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Filipinliler, Türkiye'ye özellikle Efes'e, Hıristiyanlar için kutsal olan Meryem Ana kilisesine hac ibadeti için geliyor. 2010 yılında Filipinler'den Türkiye'ye gelen turist sayısı 20 bin civarındayken, bu rakam 2012'de 60 bine, 2013'te ise 70 binin üzerinde bir rakama yükseldi.

Toplantının ardından Filipinler Türk Ticaret Odası Başkanı Karabulut, Bakan Jimenez'e el yapımı özel işlemeli İznik seramiği hediye etti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.