Filipinler, Gelecek Yılki Türkçe Olimpiyatlarına Destek Sözü Verdi

Filipinler, Gelecek Yılki Türkçe Olimpiyatlarına Destek Sözü Verdi

Filipinler Turizm Bakanlığı, gelecek yıl düzenlenecek Türkçe olimpiyatları için destek sözü vererek, yarışmanın Pasifik ayağına ev sahipliği yapmanın da kendileri için bir ayrıcalık olacağını bildirdi.Filipinler Turizm Bakanı Yardımcısı...

Filipinler Turizm Bakanlığı, gelecek yıl düzenlenecek Türkçe olimpiyatları için destek sözü vererek, yarışmanın Pasifik ayağına ev sahipliği yapmanın da kendileri için bir ayrıcalık olacağını bildirdi.

Filipinler Turizm Bakanı Yardımcısı Benito C. Bengzon, Türk okulları yöneticileriyle bir araya geldi. Bengzon, görüşmede Türk okullarının çalışmalarını beğendiğini, geçen yıl Filipinler’de düzenlenen dil ve kültür festivaline de katıldığını belirtti. Gelecek yıl yapılacak Türkçe olimpiyatları için de ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını kaydeden Benito C. Bengzon, bakanlık olarak bu büyük organizasyona maddi ve manevi destek vereceklerini söyledi.

Ayrıca Türkçe olimpiyatlarının Pasifik ayağı yarışmasının kendi ülkelerinde düzenlenmesini umut ettiğini söyleyen Filipinler Turizm Bakanı Yardımcısı Bengzon, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın kendileri için ayrıcalık olacağını belirtti.

Geçen yıl Filipinler’de yapılan Türkçe olimpiyatları, Türk okulları ile Filipinler Turizm Bakanlığı’nın ortağı ile düzenlemişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.