Fikri Işık: Türkiye İçten Yanmalı Otomobil Üretiminde Treni Kaçırdı

Fikri Işık: Türkiye İçten Yanmalı Otomobil Üretiminde Treni Kaçırdı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Türkiye, içten yanmalı motor teknolojisine dayalı otomobil üretiminde treni kaçırdı.”dedi.Işık, Orta Vadeli Program'ın (OVP) açıklandığı Başbakanlık Yeni Bina'daki basın toplantısında...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Türkiye, içten yanmalı motor teknolojisine dayalı otomobil üretiminde treni kaçırdı.”dedi.

Işık, Orta Vadeli Program'ın (OVP) açıklandığı Başbakanlık Yeni Bina'daki basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Işık, yerli otomobil üretimine ilişkin bir soru üzerine Türkiye'nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşabilmesi için katma değeri yüksek ürünler üretmesi gerektiğini söyledi. Yerli otomobilin en önemli çalışma alanlarından olduğuna işaret eden Işık, "Bence Türkiye, içten yanmalı motor teknolojisine dayalı otomobil üretiminde treni kaçırdı. Ama geleceğin teknolojisi olarak baktığımız elektrikli otomobiller üzerinde yoğun bir çalışma yapıyoruz. Bazı olumlu gelişmeler de kaydetmeye başladık." diye konuştu.

Ar-Ge ve inovasyon, dizayn ve mühendislik ile üretim ve pazarlama olarak üç aşamalı bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Işık, 2020'den önce Türkiye ve dünya yollarında bir yerli otomobil markasını görmek için çalıştıklarını vurguladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.