‘Fıkra Canlandırma’ için  Türkiye finali heyecanı

‘Fıkra Canlandırma’ için Türkiye finali heyecanı

Akşehir Belediyesi ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile düzenlenen 7. Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması, Türkiye finalleri tamamlandı.

Akşehir Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Türkiye finalinde, birincilik için ter döken minikler, usta tiyatroculara taş çıkartan rol yapma yetenekleri, dekor ve kostümleri ile izleyenlere keyifli saatler yaşattı.

Jüri görevini Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, Prof. Dr. Sinan Gönen, Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Çetin Altay, Tiyatro-Dizi ve Sinema Oyuncusu Buket Dereoğlu yerine getirdi.

Yarışma sonucunda, Türkiye birinciliğini Zaman Yolcuları rumuzuyla İç Anadolu Bölgesi’ni temsil eden takım kazandı. İkinciliği Sahnenin Yıldızları rumuzuyla Doğu Karadeniz Bölgesi, Üçüncülüğü ise Mutlu Çocuklar Rumuzuyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi takımları kazandı. Diğer finalist takımlara ise özel ödüller kapsamında 5’er bin TL para ödülü verildi. Seyyid Mahmud Hayrani Özel Ödülü Gaşık rumuzuyla Marmara Bölgesi’ne, Nimetullah Nahçivani Özel Ödülü Kır Çiçekleri rumuzuyla Ege Bölgesi’ne ve son olarak Tarık Buğra özel ödülü Aklın Hocası Nasreddin rumuzuyla Doğu Anadolu Bölgesi’ne verildi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.