Fiat’tan eğitime destek

Fiat’tan eğitime destek

Tofaş ve Koyuncu Fiat işbirliği ile “Mesleki Eğitime Destek Programı” kapsamında atölye ve laboratuvar çalışmalarında kullanılmak üzere Selçuk üniversitesi Teknoloji Fakültesi’ne 1 otomobil törenle hibe edildi

Mesleki eğitimi destekleyecek bir projeyi hayata geçiren Tofaş, “Mesleki Eğitime Destek Programı” kapsamında, 15'i kesit olarak hazırlanmış 56 adet aracı üniversite ve lise atölye çalışmalarında kullanılmak üzere hibe ediyor. Tofaş’ın yetişmiş gençleri sektöre kazandırmak noktasından hareketle büyük önem verdiği “Mesleki Eğitime Destek Programı” ile uygulamalı eğitim alanında kalifiye ve donanımlı gençlerin yetişmesi hedefleniyor. Bu kapsamda atölye ve laboratuvar çalışmalarında kullanılmak üzere Koyuncu Fiat işbirliği ile Selçuk Üniversitesi (SÜ) Teknoloji Fakültesi’ne 1 otomobil törenle hibe edildi.

Teknoloji Fakültesi önünde gerçekleşen törene Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tarakçıoğlu, Fiat Bölge Satış Müdürü Tekin İnanç, Tofaş Bölge Yedek Parça Müdürü Caner Öz, Koyuncu Fiat Genel Müdürü Cenan Saraçoğlu ve davetliler katıldı. SÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin burada yaptığı konuşmada, “Üniversite sanayi işbirliği önemli. Biz bu konuda Teknoloji Fakültemizin katkılar ile ciddi atımlar attık. Sanayide 10 bin metrekarelik bir araştırma merkezimiz var. Selçuk üniversitesi olarak birinci vazifemiz otomotiv bölümü adına yerli otomotiv tasarımı ile ilgili olarak bir süreci başlatacağız. Bu konu ile ilgili bütçe ayırdık, bir merkez kuruyoruz. Herkesin beğeneceği bir şey ortaya çıkarsa imalat sürecine de geçilebilir. Tabii ki tasarım sürecinin katkısı, öğrencilerin yetiştirilmesine aracılıktır. Bu araç ve bu araçla bağlantılı olarak oluşturulacak tasarım merkezi eğitime katkı sağlayacaktır. Tofaş yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

img_1058.jpg

EGEA TÜRKİYE’DE ÜRETİLDİ

Fiat Bölge Satış Müdürü Tekin İnanç da Tofaş’ı temsilen programda bulunduğunu belirterek, “Bursa’da üretim yapan Tofaş Türk Otomobil Fabrikası yıllık 450 bin üretim kapasitesine sahiptir. Fiat’la ortak işbirliği ile üretim yapıyoruz. Mesleki eğitime destek olarak verdiğimiz Egea otomobil, Bursa’da üretiliyor ve tüm Avrupa’ya hatta Amerika’ya gönderiliyor. Bu öğrencilere günümüz teknolojisini rahatlıkla takip etme imkanı sağlayacağı için gurur duyuyoruz. İyi günlerde kullanmanızı diliyoruz. Programda konuşan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tarakçıoğlu da, “Bu aracın fakülteye gelmesi oldukça isabetli oldu. Bizim daha önce Teknik Eğitim Fakültesi’nden gelen bir altyapımız var. Otomotiv altyapımız iyi. Bu aracın mekanik, elektronik hem de yakıt altyapısını test edebilecek bir yapımız var. Bu araçtan pek çok doktora tezi çıkar. Lisans öğrencileri de uygulamalı olarak görecekler. Tofaş yetkililerine teşekkür ediyorum. Güzel şeyler yapılacak” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından hibe edilen aracı Rektör Mustafa Şahin ve Tekin İnanç test etti.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

img_1081.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum