Fetih coşkusuna  ortak oldular

Fetih coşkusuna ortak oldular

ESADER Valide Sultan Kur'an Kursu’nda Mekke’nin Fethi programı düzenlendi. Düzenlenen programda sanatçı Abdullah Sevinçkan sahne alırken hafızlık öğrencileri de okunan ezgi ve marşlara eşlik etti

ESADER Valide Sultan Kur'an Kursu hafızlık öğrencileri Mekke’nin Fethi dolayısıyla organize edilen programda bir araya geldi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ilahi sanatçısı Abdullah Sevinçkan çeşitli ilahi ve ezgiler seslendirdi. Düzenlenen programa ESADER yönetimi, Kuran Kursu yönetimi, hafızlık öğrencileri ve çok sayıda velinin yanı sıra davetliler katıldı. Düzenlenen programda özellikle gerçek fethin gönülleri fethetmek olduğu vurgulandı.

img-0739.jpg

Düzenlenen programda açılış konuşması gerçekleştiren Kurs Yöneticisi Muhammet Ergül, "Hafızlık öğrencilerimizle güzel bir etkinlikte bir araya geldik. Kur'an Kursumuzda çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Hafızlık talebelerimizle bir yandan Kur'an ezberi yaparken öte yandan sosyal faaliyetlere de imza atıyoruz’’ dedi.

adsiz-003.jpg

‘KURSUMUZDA TOPLAM 170 ÖĞRENCİYE HİZMET VERİYORUZ’

Yaptığı konuşmada ayrıca ESADER Valide Sultan Kuran Kursu hakkında bilgiler de veren Kurs Yöneticisi Ergül, şunları kaydetti: "Eylül 2016’da eğitim hayatına başlayan kursumuz 2019 tarihinde ilk hafızlarını mezun etti. Şu ana kadar kursumuzdan 2019’da 7 hafız, 2020’de 30 hafız, 2021’de de 8 hafız olmak üzere toplam 45 hafızı mezun ettik. Kursumuza haziran ayında öğrenci kabul etmekteyiz. Kursumuz ayrıca Şehit Abdullah Tayyip Olçok İmam Hatip Ortaokulu ile yaptığı protokol gereği öğrencilerine hafızlık yaparken ortaokul eğitimi alabilme fırsatı da vermekte. Bu yolla kursumuzda hafızlık öğrencisi olmaya hak kazanan öğrencilerimiz öğleden önce Kur'an eğitimi alırken öğleden sonra da ortaokul eğitimi almaktadırlar. Bu şekilde okullarına da devam eden öğrencilerimize ayrıca Arapça ve Osmanlı Türkçesi dersleri ile kendilerini geliştirme imkânı veriyoruz. Yine 8. sınıfa geçen öğrencilerimizin en iyi bir liseye gitmeleri için LGS hazırlık dersleri de yapıyoruz. Kursumuzda ayrıca 95 tanesi hazırlık, 65 tanesi hafızlık ve 15 tanesi hafızlık tekrar öğrencisi olmak üzere toplam 170 öğrenciye hizmet veriyoruz.’’

img-0725.jpgMuhammet Ergül

ÖĞRENCİLERİMİZİN GELİŞİMİ İÇİN ÇEŞİTLİ FAALİYETLER YAPIYORUZ

Kur'an Kursu yönetimi olarak amaçlarından bahseden ve öğrencilere yönelik faaliyetlere de değinen Ergül, sözlerini ‘’Kursumuzda yalnızca derslere değil; aynı zamanda öğrencilerimizin aklen, zihnen ve sağlık yönünden gelişmeleri için çeşitli sosyal faaliyetlere de yer veriyoruz. Mesela bu doğrultuda öğrencilerimizin aklen ve zihnen gelişmeleri ile zekâ oyunları sınıfı açtık. Yine sınıflar arası turnuvalar ile öğrenciler arasında kaynaşma sağlanmakta. Bir eğitim yolu olarak zaman zaman izcilik ve kamp faaliyetlerine de yer veriyoruz. Kurs yönetimi olarak amacımız öğrencilerimizin önce yaratıcısına karşı görevlerini bilen, vatanına sadık, ebeveyninin kıymetini bilen ve insanlığın faydasına olan işler düşünüp topluma hizmet eden bireyler yetiştirmek’’ şeklinde tamamladı. Düzenlenen program hediye takdimi ile sona erdi.

img-0718.jpg

EYYÜB KARAKUZU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.