Fethiye Onsun gözyaşlarıyla uğurlandı

Fethiye Onsun gözyaşlarıyla uğurlandı

Konya’ya hayatı boyunca birçok okul, cami ve hayır kurumu yaptıran ve 8 Haziran tarihinde İstanbul’da kaldırıldığı Balıklı Rum Hastanesi’nde vefat eden Fethiye Onsun, dün sevenlerinin gözyaşlarıyla uğurlandı.

Hayırsever emekli öğretmen Fethiye Onsun Sultan Selim Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından dostlarının ve yakınlarının omuzlarında Üçler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

FETHİYE ONSUN KİMDİR?

12 Mart 1915 yılında Konya'da dünyaya gelen Fethiye Onsun, Şükrü ve Şükriye Onsun ailesinin tek kızıdır. Konya Mahmut Şevket Paşa İlkokulu, Karma Ortaokulu ve Konya Kız Öğretmen Okulu'nu bitirir. 1936’da öğretmen olarak Hâkimiyeti Milliye İlkokulu'na atanır. Öğretmenlik hayatının geriye kalan kısmını Nakiboğlu İlkokulu'nda geçirdi. 41 yıllık hizmetinden sonra 1977’de emekliliğe ayrılır.

ÖĞRENCİLERDEN ONSUN’A SON GÖREV

Hayırsever Emekli Öğretmen Fethiye Onsun, İstanbul'da vefat etti. Onsun için kendi adını taşıyan okulda düzenlenen cenaze törenine Vali Aydın Nezih Doğan, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, il ve ilçe milli eğitim müdür yardımcıları ile Fethiye Onsun İlköğretim Okulu öğrencileri ve Onsun'un akrabaları katıldı. Vali Doğan, Onsun'un hayatını ve maddi varlığını eğitime adayan örnek bir insan olduğunu belirterek, ''Ben hanım efendiyi daha önce hiç görmedim. Vefat ettiğini de yeni öğrendim. Ancak eğitime yaptığı katkılarından dolayı cenaze törenine katılmak istedim. 41 yılını eğitime adayan birisine son bir defa tören yapmak en büyük iltifat olurdu. Hayırsever vatandaşların sayıları umarım daha da artar. Buradan değerli hanım efendinin tüm yakınlarına baş sağlığı diliyorum'' diye konuştu.
Törene katılan öğrencilerle de sohbet eden Doğan, hayırsever insanlara her zaman ihtiyaç olduğunu vurguladı. Dün gece İstanbul'da vefat eden Hayır Sever Öğretmen Fethiye Onsun (93), Konya merkez de 2 okul yaptırdı. Birçok okulun temel ihtiyaçlarını da karşılayan Onsun, 5 katlı bir binayı da Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum