Festivaller karın doyurmuyor sorunları çözmüyor! 

Festivaller karın doyurmuyor sorunları çözmüyor! 

Ekonomik sıkıntının kendini iyice gösterdiği, hayat pahalılığının arttığı, vatandaşın alım gücünün düştüğü bir dönemde Konya Büyükşehir Belediyesi, festivallerle gündeme geliyor

Şehrin o kadar sorunu varken, Büyükşehir’in festivallerle uğraşması tepkilere neden oluyor.  Geçtiğimiz yıl düzenlenen Bisiklet Festivali, GastroFest, Bilim Festivali gibi etkinliklerle gündeme gelen Konya Büyükşehir Belediyesi, 1 ay içerisinde 7 büyük organizasyonun ihalesine çıkmıştı. Şehrin sorunlarının iyice arttığı bir dönemde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin festivaller düzenlemesi vatandaşın tepkisine neden oldu. 
7 ORGANİZASYONA 70 MİLYON LİRADAN FAZLA GİDER! 
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen en son etkinlik, Ankara’daki tanıtım günleri oldu. 9-12 Haziran tarihleri arasında Ankara Millet Bahçesinde gerçekleştirilen Konya Günleri Organizasyonunun hizmet alımının 6 milyon olacağı tahmin ediliyor. İhale sonucu yayınlanmış bir organizasyonun bedelinin yaklaşık 6 milyon lira olduğu görülürken bu 7 organizasyonun belediyeye maliyetinin 70 milyon liradan fazla olacağı tahmin ediliyor.
ŞEHRİN SORUNLARI UNUTULDU PARA FESTİVALLERE AKITILDI! 
Festivallere ve tanıtım organizasyonlarına o kadar para ayrılırken, son günlerde Konya’da suya yüzde 35 oranında zam gelmişti. Yine açıklanan festival ve tanıtım  ihaleleri arasında “Konya’da vatandaş için özellikle sanayi güzergâhlarında çileye dönen trafik sorunu, şehir içi toplu ulaşım sorunu, ekonomik sıkıntı yaşayan ve KOSKİ tarafından suları kesilen vatandaşların ekonomik sorunlarının çözümü ile ilgili bir ihale veya proje” yer almadı. Festival ve tanıtım organizasyonlarına bütçe ayrılırken, vatandaşın hayatını kolaylaştıracak hiçbir projeye imza atılmadı. 
İŞTE O İHALELER
1 ay içerisinde ihaleye çıkılan festival ve organizasyonlar şu şekilde:
1Ankara'da Konya Günleri Organizasyonu hizmet alımı 23 Mayıs 2022
-İstanbul'da Konya Günleri Organizasyonu 23 Mayıs 2022
-Konya Payitahtı Kutlamaları Organizasyonu 20 Mayıs 2022
-Darü’l Mülk Selçuklu Sarayları Sergisi Organizasyonu 13 Mayıs 2022
-16’ncı Altın Dokunuşlar Festivali Organizasyonu 29 Nisan 2022 (Değerlendiriliyor)
-3 Adet Uluslararası Organizasyon 27 Nisan 2022 (Değerlendiriliyor)
-1'inci Uluslararası Konya Yarı Maratonu Organizasyonu 5 Nisan 2022 ( 5 milyon 856 bin liraya yapıldı.)
SUYA ZAM ORGANİZASYONLARA 70 MİLYON BÜTÇE! 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise her fırsatta sosyal belediyecilik söylemine vurgu yapıyor.  Büyükşehir'in 2022 yılında eğlence, festival, sanat organizasyonları için yaptığı ihalelerin toplam tutarı dudak uçuklatıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 yılında 5 aylık süreçte bu tür organizasyonlar için yaptığı toplam 7 ihalenin bedeli 70 milyon lirayı buldu. Bir yandan su ücretlerine yüzde 35 zam yapan, zammı girdi maliyetlerindeki artışa bağlayan Altay’ın diğer yandan bu tür organizasyonlara imza atması ve bütçe ayırması da vatandaşta şaşkınlık oluşturdu.

whatsapp-image-2022-06-12-at-11-47-56.jpeg
“BU NE YAMAN ÇELİŞKİ”
Bisiklet Festivali, GastroFest ve Bilim Festivali gibi etkinliklerle PR çalışması yapan Konya Büyükşehir Belediyesi, 1 ay içerisinde 7 büyük organizasyonun ihalesine çıkmıştı. Altay'ın bir yandan "Sosyal Belediyecilik" açıklaması yaparken,  diğer taraftan ekonomik olarak sıkıntının yaşandığı böyle bir dönemde belediye olarak yaptıkları bu masraf, 'Bu ne yaman çelişki' dedirtti. 
ENFLASYON HAYAT PAHALILIĞI GEÇİM DARLIĞI UNUTTURULMAK İSTENİYOR 
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği milyonluk festivaller siyasiler ve vatandaşların tepkilerine yol açtı. Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden “Türkiye'nin her yerinden festival haberleri geliyor. Ben de tam onu diyecektim. Bir festival filan mı yapsak acaba? Enflasyon, hayat pahalılığı, geçim darlığı, farklı sıkıntılar varken en azından 3-5 saatliğine de olsa vatandaşa dertlerini unutturur. Tam bir festival havası var” İfadelerini kullandı. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu eğlence, festival, sanat organizasyonlarına vatandaşın da tepkisi dinmiyor. 
MERHABA ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum