Fedakar annenin 40 yıldır eksilmeyen sevgisi

Fedakar annenin 40 yıldır eksilmeyen sevgisi

Konya'da 60 yaşındaki bir anne, 3 günlükken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bedensel ve zihinsel engelli kalan oğluna 40 yıldır yemeğinden, banyosuna kadar her ihtiyacını karşılayarak şefkatle bakıyor

Konya'da 60 yaşındaki bir anne, 3 günlükken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bedensel ve zihinsel engelli kalan oğluna 40 yıldır yemeğinden, banyosuna kadar her ihtiyacını karşılayarak şefkatle bakıyor.
Merkez Karatay ilçesinde bir binanın zemin katında oturan 60 yaşındaki 3 çocuk annesi Şükran Seven, henüz daha 3 günlükken geçirdiği ateşli hastalık nedeniyle bedensel ve zihinsel engelli kalan 40 yaşındaki oğlu Tarık ile yaşıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 3 ayda verilen 900 TL özürlü maaşıyla geçinen ve kiraya oturan anne Şükran Seven, oğluna elinden geldiği kadar iyi bakmaya çalıştığını ve onu çok sevdiğini söyledi.

"EŞİM ENGELLİ OĞLUMU İSTEMEDİ"
Eşiyle 19 yıl evli kaldığını ve 3 çocukları olduğunu belirten anne Seven, "İlk olarak Tarık dünyaya gelmişti. Henüz 3 günlüktü havale geçirdi ve bir daha da düzelmedi. Daha sonra iki çocuğum daha dünyaya geldi, onlar gayet sağlıklı hiç bir şeyleri yok. Şimdi babaları ile birlikte yaşıyorlar. 19 yıl birlikte yaşadığım kocam ve ailesi özürlü çocuğumuzu dışlıyordu. Sorunlarımız bu yüzden çıktı. Eşim, engelli oğlumu istemedi boşanma davası açtı. Boşanma davası açıldığında eşim sağlıklı olan çocuklarımı
mahkeme kararıyla aldı, ben de mahkeme kararı ile engelli olan oğlumu istedim, onlara bırakmadım. Ben hayatta olduğum ve imkanlarım yettiği sürece ona en güzel şekilde bakacağım" dedi.

"HAFTADA 1 GÜN YARDIMCIM OLSA ÇOK MUTLU OLURUM"
Devletin verdiği parayla geçinmeye çalıştıklarını ifade eden anne Şükran Seven, "Gücümüzün yettiği kadarıyla geçiniyoruz. Kimseden maddi bir yardım beklemiyoruz. İlk zamanlar oğluma bakmak için ben biraz çalıştım ama onu evde yalnız bırakmam olmadı, işi bıraktım. Ben 60 yaşındayım, oğlum 40 yaşında ve 100 kilo ağırlığında. Geçen yıl bacaklarımdan ameliyat oldum bazen çok zorlanıyorum. Ben yine her şeyi yaparım ama haftada bir gün Sosyal Hizmetler veya başka bir kurum oğlumu banyo yaptırırken ve dışarı çıkarırken yardımcı olsa çok mutlu olurum. Oğlumun sürekli evde sıkılmasını istemiyorum" şeklinde konuştu.
Oğlunun yemeğinden, banyosuna kadar akla gelebilecek her şeyi kendisinin yaptığını vurgulayan anne yetkililerden destek bekliyor. Bedensel ve zihinsel engelli olan 40 yaşındaki Tarık ise, kendisine deri mont alınmasını isterken, en çok da annesini sevdiğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.