'Fazla transfer ahengi bozar'

'Fazla transfer ahengi bozar'

Tütüneker: 1 veya 2 forvet transferi yapmak istiyoruz. Murat Akın'ı daha önceden bildiğimiz için kadromuza dahil ettik. Çok fazla transfer yapmakta istemiyoruz

Antalya'da iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten  Konyaspor teknik direktörü Uğur Tütüneker, sezonun ikinci devresinde birbirinden ayrı 17 final maçı oynayacaklarını, bu maçları istedikleri gibi geçerek Süper Lig hedefine ulaşmak istediklerinin altını çizerken, Bucaspor ile oynayacak 18.hafta maçında tek düşüncelerinin kazanmak olduğunu söyledi. "Kamp çalışmalarımız oldukça yoğun geçti. Üç tane özel maç oynadık. Bu maçlarda zaman zaman istediklerimizi yapamadık. Bunun başlıca nedeni maçlara hep yorgun olarak çıkmamızdı. Maçların oynandığı gün bile antrenman yaptık. Buna rağmen kamptan ve oyuncularımın performansından memnunum" diyen ve transfer çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekleyen Uğur Tütüneker, "Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Yine söylüyorum. Devre arası transfer yapmak gerçekten çok zor. Birisiyle görüşürsün anlaşıyorsun, bonservisi çıkıyor. Bonservisi yok diyorlar, ardından maliyeti artıyor. Ama bizim belirlediğimiz 3-4 oyuncu var. Bunlardan biri de ülkesinin milli takımıyla birlikte Afrika Kupası'nda mücadele veriyor. Dolayısıyla şu an için net bir şey söyleyemiyoruz. Ama forvetimizin peşinde olduğumuzu herkes bilsin. 1 veya 2 forvet transferi yapmak istiyoruz. Murat Akın'ı daha önceden bildiğimiz için kadromuza dahil ettik. Çok fazla transfer yapmakta istemiyoruz. Fazla transfer takımın ahengini de bozar. Buna izin vermek istemiyoruz. Görevde bulunduğum süre içerisinde oynadığımız 4 maçta takımın mücadelesi, uyumu ve hırsı gayet iyiydi. Bunu gördük. İyi ve takıma faydalı olacak bir golcü alabilirsek takımımızın daha da iyi seviyeye geleceğine inanıyorum" diye konuştu.

YABANCI TERCİHİM KALECİ DEĞİL

 Eski kalecimiz Mariusz Pawelek ile ilgili çıkan söylentilere de değinen teknik direktör Uğur Tütüneker, "Bunların konuşulması normal. Ama ben yabancı oyuncu tercihimi daha çok saha içerisindeki mevkilerden yana kullanmak istiyorum. Bu konuda da son ana kadar beklemek istiyorum. Öyle bir an gelir ki çok kaliteli ve iyi bir oyuncuyu bulup kadromuza dahil edebiliriz. Tek neden bu. Yoksa Pawelek'e karşı diye bir durum söz konusu değil. Mariusz Pawelek burada çok güzel sezonlar yaşamış, gerçekten başarılı ve değerli bir kaleci. Ama ben oyuncu tercihimi kale dışında saha içerisinde kullanmak istiyorum. Transferi şu an için beklemede. Ama ne olacağı da belli olmaz" dedi.

HEDEFİMİZ PLAY-OFF'A KALMAK

Konyaspor teknik direktörü Uğur Tütüneker, MKE Ankaragücü maçının sonucunun tescil edilip 3 puanın hanemize yazılmasının ardından iddialarının devam ettiğini belirterek, "İlk 6 ile aramızda 5, lider ile aramızda 9 puan fark var. PTT 1.Lig'de hiçbir şey için erken konuşmak doğru olmaz. Ama daha önce de söylediğimiz gibi bizim ilk hedefimiz play-off'a kalmak. Bunu aşıp ilk 2'den de lige çıkabiliriz. Bu nedenle oynayacağımız Bucaspor maçını her türlü geçmek ve yolumuza devam etmek istiyoruz. Deplasmanda ve içeride fark etmiyor. Biz her türlü galibiyete oynayan bir takım haline geldik. Her maçı kazanmak istiyoruz. 17 tane final maçımız kaldı. 4 maçta oyuncularımın gösterdiği reaksiyon bize bunu kanıtladı. Amacımız her maçı kazanmak. Bunu da başaracak güce ve inanca sahibiz" şeklinde görüş belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.