Faturanın büyüğü bakanlara kesilecek

Faturanın büyüğü bakanlara kesilecek

İstanbul, Ankara ve diğer büyükşehirlerde yaşanan büyük kaybın ardından AK Parti, ilk hamleyi kabine üzerinden yapmaya hazırlanıyor.

AKP, seçim döneminde bakanların performans çalışmasını çıkararak, oluşan oy kaybında bakanların etkisini ölçtü. Performans çizelgesinde Ekonomi ve Tarım Bakanı performansta dipte yer aldı. En çok tepki çeken ve kayıp yaşattıran bakanın ise seçim sürecinde kullandığı kutuplaştırıcı üslupla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğu belirtiliyor.

Yerel seçimlerin ardından siyasi partiler seçimin faturasını çıkarmaya başladı. Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul, Ankara başta olmak üzere birçok büyükşehri kaybeden iktidar partisi AKP de, yaşanan mağlubiyetin temel faktörlerini belirlemeye başladı. İlk hamleyi kabine üzerinde yapmaya hazırlanan AKP’de, bakanların performans çalışması çıkarıldı. Yaptırılan çalışmada çarpıcı sonuçlar çıkarken, bakanların performanslarına göre not verildi. Performans çalışmasında iki bakan kriterlere göre dipte yer aldı. 

ATAMA BAKANLAR VATANDAŞA ULAŞAMADI

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ardından başlayan “atama bakan” tartışması AKP’nin yaptığı performans çalışmasına da yansıdı. Meclis dışından atanan bakanların toplumda ters etkiye neden olduğu belirtilen performans çalışmasında, atanan bakanların vatandaşa ulaşmakta zorluk çektiği kaydedildi. Bürokrat ve siyaset dışı atanan bakanların parti içinde de tepkiye neden olduğuna dikkat çekilirken, milletvekillerin ve teşkilatın bakanlara ulaşamadığı vurgulandı.

BAKANLAR SÜRECİ YÖNETEMEDİ

Meclis dışından atanan bakanların seçim performansı meydanlara göre de ele alınırken, bakanların tanınırlık sıkıntısı çektiği belirtildi. Meydanlarda bakanların konuşmalarının vatandaşta herhangi bir etki oluşturmadığı da kaydedildi.  Bakanların siyasi deneyiminin de az olduğunun altı çizilen performans çizelgesinde, yaşanan olayların ardından bakanların olayları yönetemediği ve bunun oy kaybına neden olduğuna dikkat çekildi. 

EKONOMİ VE İÇİŞLERİ BAKANI DİPTE YER ALDI

Performans çalışmasında Ekonomi ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli dipte yer aldı. İki bakanın da gittikleri yerlerde oy kaybına neden olduğu belirtilirken, süreci yürütmede iki bakanın başarısız performans sergilediği kaydedildi. Özellikle bunda ekonomi ve tarımda yaşanan sıkıntıların etkili olduğu ifade edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ekonomi Bakanı Ruhsan Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un performans çalışmasında sınıfta kaldığı belirtildi. Vatandaş tarafından en çok tepki çeken bakan ise seçim sürecinde kullandığı kutuplaştırıcı üslupla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum