Faruk Özak yabancı sayısını eleştirdi

Faruk Özak yabancı sayısını eleştirdi

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Futbol Federasyonu'nun yabancı oyuncu sayısını arttırmasını eleştirdi.

Dünya Boks Ligi'nin kurulmasıyla ilgili Grand Hyatt Otel'de gerçekleştirilen imza törenine katılan ve daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özak, yabancı oyunculara inanılmaz paralar verildiğini ve yabancı oyuncu sayısının 6 artı 2 artı 2 şeklinde arttırılmasının yarar getirmeyeceğini söyledi.

Kaliteli oyuncuya kimsenin ''Hayır'' demeyeceğini kaydeden bakan Özak, şöyle konuştu:
''Kulüpler böyle istiyor diye federasyon yapabilir. Bu tartışılabilir. Diğer Avrupa ülkeleri yabancı oyuncu sayısını serbest bırakmış olabilir. Ama o ülkelerin oyuncuları başka ülkelerde oynayabiliyor. Bizde böyle bir durum yok. İnanılmaz paralar harcıyoruz. Yabancı oyuncuda bu kadar para harcanmamalı. Türk oyuncusuna yatırım yapılacak sayı arttırılmalı. 2010 Dünya Kupası'nda yokuz. Avrupa kupalarında başarılı değiliz. Milli takımımızda oynayacak oyuncu sayısı 20'yi geçmiyor. Bütün bunları masaya yatırmak lazım.''
Kulüplerin günü birlik karar almaktan vazgeçmesi gerektiğini vurgulayan Faruk Nafiz Özak, ''6 artı 2 artı 2'nin yarar getireceğine inanmıyorum. Çok kaliteli oyuncuları pahalıya alıyoruz. Kalitesiz oyunculara da çok para verebiliyoruz. Uyum sorunu yaşayabiliyorlar. Avrupa kupalarında oynayan takımlarımız başarılı olabilmek için bunu istiyorlar. Altyapıya yatırım yapalım. Almanya'da yetişen Altıntopların sayısını arttıralım. Neden bunları biz yetiştirmeyelim'' diye konuştu.
Federasyon ve kulüplerin bu işi bildiğine dikkati çeken Özak, ''Kulüplerimiz ve federasyon bu işi bilmiyor mu? Bu işi biliyorlar. Neden böyle bir çözüm buluyorlar? Türk oyuncuları çok pahalı. Buna da çözüm bulunabilir'' dedi.
Faruk Nafiz Özak, yarın başlayacak Dünya Kupası'nda favorisinin İspanya olduğunu ifade ederek, ''Kulüp ve milli takım bazında çok iyi oynuyorlar. Barcelona altyapısından bu kadar oyuncu yetiştirip milli takıma veriyorsa alkışlamak ve desteklemek lazım'' diye konuştu.
Yabancı oyuncu sayısının 3 ile başladığını hatırlatan bakan Özak, ''Şimdi 10'a çıktı. Avrupa kupalarında yokuz. Kulüplerimiz batma noktasında. 4 kulübümüzün 1 milyar dolar civarında borcu olduğu söyleniyor. Doğrudur değildir, gazeteden okudum. Gelirler arttıkça giderler de inanılmaz arttı. Hep beraber oturup bunu konuşalım'' dedi.
AVRUPA ŞAMPİYONASI KONUSU
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Türkiye'ye verilmemesine de değinen Özak, şunları söyledi:
''Fransa 2 defa bu tür organizasyonları yapmış bir ülke. Üçüncüsünü yapsa ne olur. Bunu en iyi biz yapabilirdik. Türkiye'ye haksızlık yapıldı. 7-6'lık sonuç, buna rağmen başarıdır. Eğer Şenes Erzik, Platini ve İtalyan temsilci oylamaya katılsaydı 8'e 8 olurdu. Türkiye Fransız başkana rağmen çok iyi oy almıştır. 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na başvurumuzu tekrar yapmamız gerekiyor. Polonya ve Ukrayna'ya şampiyonayı verenler panikteler. 'Yapacaklar mı yapamayacaklar mı' diye panikteler. Haklı olana işini teslim etmek lazım.''
Milli takımın başında Hiddink'in olması konusundaki soru üzerine Faruk Nafiz Özak, ''Yabancı hocaya karşı olduğumu söylemiştim. Hiddink gelebilecek en iyi hoca. Takımları 8-20 yabancıyla doldurursanız nasıl başarılı olacaksınız. Hep beraber göreceğiz. Hiddink iyi bir antrenördür ama ona iyi malzeme vermek lazım'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.