"Faizsiz modelle enerji maliyetlerini düşüreceğiz"

"Faizsiz modelle enerji maliyetlerini düşüreceğiz"

‘Enerji’ panelinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Enerji güvenliğimizi sağlamayı ve insanımıza en ucuz hizmeti sunmayı arzu ediyoruz” dedi.

Enerji Kentleri Birliği Meclis Toplantısı ve Gündem Enerji Paneli Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Programın açılışında konuşan Enerji Kentleri Birliği Başkanı ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ev sahipliğinden dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti. 

Programa katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, dünyanın son dönemde şiddetli bir enerji kriziyle karşı karşıya olduğunu belirerek, Türkiye olarak bu anlayışla, yenilenebilir enerji kaynaklarını mümkün olduğunca artırma çabası içerisinde olduklarını ifade etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın önemli bir enerji şehri olduğunu belirterek, “Özellikle Güneş Enerji Santrali kapsamında Türkiye’de kurulu gücün en yüksek oldu illerden birisi Konya. Yine Konya jeotermal bir şehir.” diye konuştu. Özellikle finans konusunda faizsiz finans modeli olan Yeşil Sukuk işini çok önemsediklerini kaydeden Başkan Altay, “Belediyelerimizin finansa ulaşımı konusunda yıl sonuna kadar önemli bir mesafe almayı planlıyoruz. Yeşil Sukuk ihracıyla enerji yatırımları yaparak; şehrimizi iklim değişikliğine hazırlamayı, enerji güvenliğimizi sağlamayı, enerji maliyetlerini düşürmeyi ve insanımıza en ucuz hizmeti sunmayı arzu ediyoruz.” dedi.

İKLİM DOSTU YEŞİL BİNALAR OLACAK

İklim değişikliği konusunda yaşanacak sorunun Türkiye’nin gıda güvenliği konusunda büyük bir problem ortaya çıkarabileceğini kaydeden Başkan Altay, “Bunun için uluslararası kuruluşlarla çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. İklim dostu yeşil binalara uyum ve yeşil enerji yönetimi çalışmaları çerçevesinde küresel çevre fonu tarafından desteklenen Sıfır Karbon Binalar Projesi kapsamında Konya dünyadaki dört pilot şehirlerden birisi seçildi. Şu anda Kolombiya’dan Bogota’ya kadar Türkiye’den ise Konya ve Gaziantep bu manada çalışmalar yürütüyor.” diye konuştu. Panel için Konya’da bulunan Enerji Kentleri Birliği üyesi belediye başkanları Konya’daki enerji üretim tesislerinde de incelemelerde bulundu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.