Facianın Organizatörü Aynı Suçtan Yakalanıp Serbest Kalmış

Facianın Organizatörü Aynı Suçtan Yakalanıp Serbest Kalmış

İstanbul’da Rumeli Feneri açıklarında 26 kişinin ölümüyle sonuçlanan tekne faciasının organizatörünün, 2 ay önce yine ‘insan kaçakçılığı’ suçundan yakalandığı ve çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest kaldığı ortaya...

İstanbul’da Rumeli Feneri açıklarında 26 kişinin ölümüyle sonuçlanan tekne faciasının organizatörünün, 2 ay önce yine ‘insan kaçakçılığı’ suçundan yakalandığı ve çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest kaldığı ortaya çıktı.

Sarıyer Rumeli Feneri açıklarında bir hafta önce kaçak göçmenleri taşıyan tekne batmıştı. Olayda 6 kişi sağ olarak kurtulurken 26 kişinin cesedine ulaşılmıştı. Facianın ardından 2 kişi tutuklandı. Göçmen kaçakçılığının organizatörü olarak ise gerçek ismi Murteza Haşimi olan Abdullah Şerbetçi hakkında arama kararı çıkarılmıştı. Haşimi’nin geçtiğimiz Eylül ayında yapılan bir operasyonda yine ‘insan kaçakçılığı’ suçundan gözaltına alındığı ortaya çıktı. Ekiplerin, 9 ay boyunca takip ettiği çeteye yönelik operasyonda Haşimi’nin de aralarında bulunduğu 16 kişi adliyeye getirildiği sırada görüntülenmişti.

Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden aralarında Haşimi’nin de bulunduğu 10 şüpheli hakkında yurtdışı yasağı konularak adli kontrol denetimi ile serbest kalmıştı. Rumeli Feneri’ndeki facianın ardından kayıplara karışan Haşimi’nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.