Ezeli rekabette 328. randevu

Ezeli rekabette 328. randevu

Ezeli rakipler Beşiktaş ile Fenerbahçe, bugün yapacakları Spor Toto Süper Lig'de 2011'in ilk derbisiyle birlikte 328. kez karşı karşıya gelecek

Fiyapı İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak dev maçı, sezonun ilk yarısında Kadıköy'deki derbide olduğu gibi FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Kariyerinde 10. kez derbiye çıkacak Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Müsabakanın 4. hakemi ise Süleyman Abay.
İki ekip arasında 28 Kasım 1924 tarihinde, Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 87 yıllık ezeli rekabette, Fenerbahçe'nin galibiyet ve gol sayısında üstünlüğü bulunuyor. Bugüne dek yapılan 327 maçta Fenerbahçe 122, Beşiktaş 120 galibiyet alırken, 85 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Rekabette Fenerbahçe'nin toplam 442 golüne, Beşiktaş 413 golle karşılık verdi. Ezeli rakipler, 1959 yılından bu yana düzenlenen lig maçlarında ise bugüne dek 107 kez karşılaştı. Ligde geride kalan maçlarda, Fenerbahçe 38, Beşiktaş 35 galibiyet alırken, ezeli rakipler 34 maçta eşitliği bozamadı. Siyah-beyazlıların ligdeki toplam 115 golüne, sarı-lacivertliler 107 golle karşılık verdi. İki takım arasında ligde sezonun ilk yarısında Kadıköy'de yapılan maç Niang ve Guti'nin karşılıklı golleriyle 1-1 sonuçlandı.
FENERBAHÇE ÇIKIŞINI SÜRDÜRMEK İSTİYOR
Beşiktaş ile karşılaşacak Fenerbahçe, zirve yarışında çıkışını sürdürmek istiyor. Ligin 21. hafta mücadelesinde Kayserispor karşısında elde ettiği galibiyetle puan cetvelinde averajla ikinciliğe yükselen sarı-lacivertli ekip, Beşiktaş karşısında kazanarak galibiyet serisini sürdürmeyi hedefliyor. Ligde ikinci yarıya etkili bir başlangıç yapan, rakiplerinin de puan kaybıyla şampiyonluk yarışında dengeleri değiştiren Fenerbahçe, teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde ligdeki ilk derbi galibiyetini almak amacında. Sarı-lacivertliler ezeli rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray ile ligin ilk yarısındaki maçlarda beraberlikler almıştı.  Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın derbide olası 11'i şöyle: Volkan, Gökhan, Lugano, Yobo, Andre Santos, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Dia, Alex, Niang. Sezonun ikinci yarısında rakip sahadaki iki maçta da forvet oyuncuları Niang ve Semih'e 11 kişilik kadroda yer veren Kocaman, sakatların durumuna göre yarınki mücadelede de kadroyu bu şekilde değerlendirebilir.  
BEŞİKTAŞ DERBİDE MORAL ARIYOR
Fenerbahçe'yi ağırlayacak Beşiktaş, ezeli rakibini yenerek kötü gidişini durdurmak amacında. Flaş transferlerle başladığı sezonun ikinci yarısında oynadığı Süper Lig'deki 4 maçında toplam 8 puan yitiren ve zirveye yaklaşma şansını kullanamayan, UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında ise hafta içinde Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'e kendi evinde 4-1 yenilerek, tur umutlarını mucizelere bırakan siyah-beyazlılar, sıkıntılı gidişatı derbi zaferiyle sonlandırmak istiyor. 21. hafta itibariyle lider Trabzonspor'un tam 15 puan gerisinde, 6. sırada yer alan ''Kara Kartallar'', ikinci yarıdaki ilk 4 maçını kazanan çıkıştaki ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında, taraftar desteğiyle 3 puana ulaşmaya çalışacak. Beşiktaş'ta sakatlığı süren Nihat derbide de forma giyemeyecek. Sakatlık süreci sonrası takımla çalışmalara dün başlayan kaleci Cenk hakkındaki kararı ise teknik heyet verecek.  Teknik direktör Bernd Schuster'in derbide sahaya sürmesi beklenen olası 11 şöyle: Hakan, Ekrem, Sivok, İbrahim Toraman, İsmail, Ernst, Aurelio, Quaresma, Guti, Simao, Almeida.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.