Ezan’dan etkilendi İslam’ı seçti

Ezan’dan etkilendi İslam’ı seçti

Bir yıldır Türkiye’de kalan Rus uyruklu Daria Bobyna, Türkiye’de duyduğu ezan sesinden ve camilerin güzelliğinden etkilenerek Müslüman oldu.

Antalya’ya tatile geldiği sırada Serkan Kılınçaslan ile tanışan Daria, Serkan’ın da katkıları ile hem Türkiye’yi hem Türk kültürünü tanıma fırsatı buldu. Türkiye’de kaldığı sürece sürekli olarak ezan sesinden etkilendiğini ve camilere karşı aşırı bir sevgisi ve ilgisinin olduğunu söyleyerek arkadaşı Serkan’dan kendisine İslam dinini öğretmesini istedi.
Yaklaşık bir yıl süren inceleme ve tanıma döneminin ardından Müslüman olmaya karar veren Daria Bobyna dün arkadaşının ailesi ile İl Müftüsü Şükrü Özbuğday’ın yanına geldi. Burada Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan ve Afife ismini alan Daria sevincinden gözyaşlarını tutamadı. İl Müftüsü Şükrü Özbuğday Daria’nın Müslüman olmasından mutluluk duyduğunu söylerken kendisine Kur’an-ı Kerim ve İhtida belgesini takdim etti.
Afife, Müslüman olmasında en büyük etkinin ezan sesi olduğunu söylerken, “Camiler, Türk halkının güzel huyları ve islamı tanımaya başlamam beni son derece etkiledi. Bu yüzden Müslüman olmaya karar verdim. Bundan sonra her Müslüman gibi bende üzerime düşen görevleri yerine getirmeye çalışacağım. Bana bu imkanı veren Serkan ve ailesine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
Serkan Kılıçaslan’ın babası Mehmet Ali Kılıçaslan ise Daria’nın Müslüman olmasının kendisini son derece mutlu ettiğini söyledi. Kılıçaslan, “Daria Antalya’da oğlum Serkan ile tanışmış. Daha sonra hem ezan sesinden hem camilerden hem de Müslümanların yaşantısından etkilenerek İslam’ı seçti ve Afife ismini aldı. Şimdi en büyük arzumuz Afife’nin gelinimiz olması. Bunun için kesinlikle zorlamayız ama gelinimiz olmasını çok isteriz” diye konuştu.
Daria’yı Antalya’da tanıyarak Müslüman olmasına vesile olan Serkan Kılıçaslan ise Afife ile gelecekleri için planları olduğunu ancak bunu zamana bıraktıklarını söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.