Eylem Yapan Zabıta Ve İtfaiyeciler İle Polis Arasında Gerginlik Çıktı

Eylem Yapan Zabıta Ve İtfaiyeciler İle Polis Arasında Gerginlik Çıktı

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası'na (Tüm Bel-Sen) üye zabıta ve itfaiyeciler, 2015 bütçesinden taleplerini dile getirmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) yürümek isteyince, polis ile aralarında gerginlik...

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası'na (Tüm Bel-Sen) üye zabıta ve itfaiyeciler, 2015 bütçesinden taleplerini dile getirmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) yürümek isteyince, polis ile aralarında gerginlik yaşandı.

Kızılay Sümer Sokak’ta bir araya gelen sendika üyeleri, ‘İnsanca yaşamak istiyoruz’, ‘Can güvenliği istiyoruz’, ‘İtfaiyecilik, zabıta meslek sınıfına alınsın’ dövizleri açtı. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka eyleme destek verdi. Toplanan sendika üyeleri buradan Meclis’e yürümek istedi. Sokak çıkışında barikat kuran polis, grubun geçişine izin vermedi. Sendika üyeleri ile polis arasında tartışma çıktı. Bir süre sokakta oturma eylemi yapan eylemcilerin yardımına CHP’li Aka koştu. Yapılan görüşmeler sonucunda sendika üyelerinin beşerli gruplar halinde geçişine izin verildi.

TBMM önünde toplanan grup, ‘Saraylara değil emekçiye bütçe’, ‘Toplu sözleşme hakkımız, grev silahımız’ sloganları attı. Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, emekçilere düşman bütçeyi kabul etmediklerini söyledi. Erol, "AKP hükümetinin emekçilere düşman, sömürü, baskı ve uygulamalarının her geçen gün daha da yoğunlaştığı bir süreçten geçiyoruz. Demokratik alanda bırakın bir ilerlemeyi, her hangi bir hak arama eylemi veya demokratik protesto bile polis copları ve gaz bombalarıyla saldırıya uğramakta, ülkenin acil çözüm bekleyen en temel sorunlarında oyalama taktikleri ardında asıl olarak klasik güvenlikçi anlayış sürdürülmektedir." dedi.

İtfaiye ve zabıtalara yıpranma hakkı olan fiili hizmet süresi zammının da uygulanmadığına dikkat çeken Erol, "Bunların yanında itfaiye ve zabıta emekçilerinin hak ettikleri memuriyet derecesine inememeleri, itfaiyecilerin iş güçlüğü ve iş riski ödemelerinin düşüklüğü; itfaiye aralarına kasko sigortası yapılmaması nedeniyle olası araç hasarlarının itfaiyecilere ödettirilmesi gibi sorunları da unutmamak gerekir." şeklinde konuştu.

Sendika üyelerinin sosyal haklarıyla ilgili on binlerce imza topladıklarını anlatan Erol, topladıkları bu imzaları 2015 bütçe görüşmelerinde değerlendirilmek amacıyla Meclis’e sundu. Açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.