Expo 2020 Yarışını Kazanan Dubai'de Bayram Havası

Expo 2020 Yarışını Kazanan Dubai'de Bayram Havası

Expo 2020’ye ev sahipliği yapma hakkını kazanan Dubai’yi bayram havası sararken bugün de ülkedeki tüm okulların tatil edildiği açıklandı.

Expo 2020’ye ev sahipliği yapma hakkını kazanan Dubai’yi bayram havası sararken bugün de ülkedeki tüm okulların tatil edildiği açıklandı. Oylama sonuçlarının açıklandığı dün akşam saatlerinde ise dünyanın en yüksek kulesi Burç Halife’yi havai fişekler aydınlattı.

Dün akşam Paris’te gerçekleşen son oylamayı Dubai’nin 116 oy ile kazanmasının ardından Birleşik Arap Emirlikleri Başbakanı ve Dubai Şeyhi Muhammed Bin Raşid El Maktum, ülkedeki tüm eğitim kurumlarının Perşembe günü tatil edildiğini duyurdu. Eğitim bakanlığının açıklamasına göre bugün yapılacak imtihanlar 2 Aralık’ın Milli Gün olması nedeniyle 3 Aralık’a ertelendi.

Dubai borsası da açılışının ardından ilk dakikalarda yüzde 4 değer kazandı ve Kasım 2008’den bu yana ilk defa 3 bin puan seviyesini aştı. Yükselişte özellikle inşaat ve emlak firmalarının etkili olduğu kaydedildi. Abu Dabi borsasında da yüzde 0,9’luk artış gözlendi.

Her beş yılda bir yapılan Expo fuarı böylece ilk defa bir Ortadoğu şehrinde düzenlenmiş olacak. Ülkedeki yedi emirlikten biri olan Dubai’nin organizasyon için 6,5 milyar Euro'luk fon planladığı ifade ediliyor. Ülkeye 25 milyon ziyaretçinin gelmesi ve bunun ekonomiye 17,7 milyar dolarlık katma değer sağlaması bekleniyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.