Evlilik ve nikahın itibarı yok ediliyor

Evlilik ve nikahın itibarı yok ediliyor

Aile hakkındaki çalıştayın sonuç bildirgesini açıklayan Ribat Eğitim Vakfı Başkanı Muzaffer Büyük, “Gayri meşru birliktelik özendiriliyor. Evlilik ve nikahın itibarı yok edilmeye çalışılıyor. Zina yasağı hafife alınıyor” dedi

Ribat Eğitim Vakfı ve Karatay Belediyesi işbirliği ile düzenlenen "Peygamberimizin Aile Hayatı Örnekliğinde Topluma Sunulacak Metotlar Çalıştayı”nın sonuç bildirgesi düzenlenen bir basın toplantısı ile kamuoyuna paylaşıldı. Konak Konya Mutfağı’nda düzenlen toplantıya Ribat Eğitim Vakfı Başkanı Muzaffer Büyük, Çağdaş Aile Derneği Başkanı Hüseyin Bulut, Ribat Eğitim Vakfı Hanım Kolları Başkanı Hanife Aydoğan, Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Kayahan ve Abdullah Çay katıldı. Çalıştayın sonuç bildirgesini açıklayan Muzaffer Büyük, “Modern dünya aileyi birleştiren unsurları ve değerleri zayıflattı. Buna bağlı olarak bireysellik bencillik arttı, aile kavramının içi boşaltıldı, sebepsiz boşanmalar arttı, aile içi şiddet yaygınlaştı, gençlerin evlenme yaşı yükseldi, sahipsiz terk edilmiş çocuk sayısı arttı, ailenin bozulmasından kaynaklanan toplumsal dengeler bozuldu, aile sosyal güvence olma özelliğini kaybedince kadınların iş hayatına atılması arttı, modernizmin getirdiği feminizm evlilik dışı ilişkileri yaygınlaştırdı, medyada ailesiz toplumu özendirme programları arttı, hanımlar lehine yapılan pozitif ayrımcılık yanlış yorumlandı, fertlerin birey olaraktan yaşayabileceği doğallaştırıldı. Kadının kodları ve rolleri değiştirildi. Cinsiyetlerin rolü değiştirildi. Gündelik hayatı aile değil medya belirledi. Kavramlarımızın içi boşaltıldı. Evlerin yerini sokak ve işyerleri aldı. Dini hayatın alanı daraldı. İdeolojiler dinin yerini almaya başladı. Müslümanlar modernizm karşısında eziklik duygusuna kapıldılar. Bireycilik, özgürlük ve dünyevileşme yaygınlaştı. Sorunlar karşısında Müslümanlar duygularını yitirdi ve tepkisiz kaldı” dedi.

TAHRİBATTAN MÜSLÜMANLAR ZARAR GÖRDÜ

Yaşanan tahribattan en çok Müslüman ailelerin zarar gördüğünü ifade eden Büyük, sözlerine şöyle devam etti: “Bu sorunların çözümlerine katkıda bulunmak amacı ile 22 nisan 2017 tarihinde Ribat Eğitim Vakfı ve Karatay belediyesi işbirliği ile Türkiye'nin farklı yerlerinden aile fertleri, eğitimciler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasilerin .katılımı ile aile paneli ve çalıştayı yapılmıştır. Çalıştayda çözüm amaçlı elde edilen sonuçlar kamuoyu ile paylaşılmıştır. Her konuda olduğu gibi aile sorunlarımızın çözümünde de Hz. Peygamber(SAV) Efendimizin aile yaşantısı örnek alınmıştır. Günümüzde Hz. Peygamber (SAV) örnek aile yaşantısını hayatımıza nasıl yansıtabilirsiz sorusuna cevap aranmıştır. Tespit edilen hususlar şu şekilde sıralanabilir. Peygamber Efendimiz aile hayatında şeffaf ince ruhlu bir insandı. Peygamberimizin hayatında öncelik ailesiydi. Efendimiz, aile içerisinde huzuru sevgiyi muhabbeti sağlayacak her türlü davranışı gösteriyordu. Her konuda ailesiyle görüş alış verişinde bulunur, onları dinlerdi. İnsanlara tebessüm ederek bakardı. Ahlakı Kur'an ahlakıydı. Bütün insanlara eşit davranır ırk, renk, cinsiyet, soy ve sınıf ayrımı yapmazdı. Eşlerine, kardeşlerine, akrabalarına misafirlerine, ashabına karşı vefakârdı.”

BATILI DEĞERLER KADINA ZARAR VERDİ

Evlilik eğitiminin orta öğretimden itibaren okul müfredatına alınması gerektiğini ifade eden Büyük, konuşmasına şöyle devam etti: “Anne babalar çocuklarını akademik başarılarını ve konforunu hayatlarının merkezine aldıkları için çocuklar ailelerini yönlendirir hale gelmiştir. Sorumluluk açısından anne babaların çocuklarına rol model olması gerekmektedir. Çocuk merkezli aile yapısından yeniden ebeveyn merkezli bir aile modeline dönülmelidir. Sivil Toplum kuruluşları siyaset, sermaye ve medyadan gelen aile ve topluma zarar veren her türlü yıkıcı ve gayri ahlaki çalışmalara karşı yasal çerçevede tepkisini göstermelidir. Müslümanlar tüketim toplumunda hayatın her alanında olabildiği kadar sade, mütevazi olmalı israftan kaçınmalıdır. Medyanın ailelere yaptığı tahribat herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Bunun için geleneksel aile yaşantısını bozan medya yayınlarının resmi kurumlar nezdinde düzenlenmesi, okul aile birliği üyelerinin güçlendirilip daha işlevsel pozisyonlar kazandırılması sözelden çok davranışların ön plana çıkartılması öğretmenlerin derslerde kötü örnekleri işlemeyip güzel örnekler üzerinden örneklerin kullanılması gerekmektedir. Gayri meşru birliktelik (nikah dışı) özendirici ve teşvik edici faaliyetler artmıştır. Bu durum dini eylem olan evlilik ve nikahın itibarını yok etmeyi amaçlamaktadır. Batı kendi değerlerine göre kavramlar sistemi üretmiş evlilik dışı birleşme seviyeli birliktelik partner gibi zina yasağını hafife alan kavramlar kullanılmaktadır. Bu bağlamda batılı değer yargılarıyla kadın hakları savunuculuğu yapmak en çok kadınları yıpratmış kadınların ailede sorumluluklarını artırmıştır. İslam toplumlarının batılıların ön gördüğü şekilde kadın haklarını savunmaya ihtiyacı yoktur. Kur'an ve sünnet temel alınarak İslam’ın kadınlara verdiği değer vurgulanarak anlatılmalıdır. Yeni evlenen genç kuşaklar çocuk sahibi olmaktan kaçınmaktadır. Evliliğin bir sebebininse neslin devamı olduğu hatırlatılmalı neslin korunmasının önem ve değeri vurgulanmalıdır.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.