Evleri Yıkılan Gazzeliler, Kalıcı Çözüm İstiyor

Evleri Yıkılan Gazzeliler, Kalıcı Çözüm İstiyor

Gazze Şeridi’nde İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes yenilenirken, evlerini terk eden insanlar ise geri dönüyor. Ancak bazı Gazzeliler, döndüklerinde evleri yerine yıkıntılar ile karşılaşıyor. Filistinliler, Gazze Şeridi’nde kalıcı...

Gazze Şeridi’nde İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes yenilenirken, evlerini terk eden insanlar ise geri dönüyor. Ancak bazı Gazzeliler, döndüklerinde evleri yerine yıkıntılar ile karşılaşıyor. Filistinliler, Gazze Şeridi’nde kalıcı bir barış ve istikrar istiyor.

Evi yıkılan Ahmet Masbah Sakkar, ateşkesin her iki taraf için de iyi olduğunu söyledi. Sakkar, “Ateşkes ile burada devam eden yıkım durdu.” dedi.

Evi yerle bir olan başka bir Gazzeli Muhammed İbrahim Ateiş ise ateşkesin bir anlamı olmadığını söyledi. Ateiş, “Ateşkes çok anlamsız. Biz ülkede istikrar istiyoruz. Her gün eve gelip sonra da evi terk etmek istemiyoruz. Bir gün burada uyumak, diğer gün başka bir yerde. Bunu istemiyoruz. Evim tamamen yıkıldı. Şimdi bütün hayatımız bozuldu. Bu bizim kaderimiz, Filistin halkının kaderi.” ifadelerini kullandı.

Kökten bir çözüm istediklerini belirten Ateiş, “Biz kesin çözüm istiyoruz. BM, Filistin için kesin çözüm bulmalı. Onlar (İsrail) kendi ve biz de kendi hakkımızı almalıyız. Biz kendi haklarımız olan bir ülke istiyoruz. O zaman sorun kalmaz.” dedi.

Dairesi yıkılan başka bir Gazzeli Hitam İbrahim Musa ise “Biz herkes için barış ve güvenlik istiyoruz. Biz ne istiyoruz? Biz şerefli yaşam istiyoruz. Filistin halkı aşağılandı. Size soruyorum. Kaç kişi öldü, kaç kadın, çocuk ve yaşlı öldü?” diye konuştu.

İsrail ile Hamas arasında Mısır’ın aracılığı ile görüşmeler devam ederken, 72 saatlik ateşkesin bitmesinden sonra 5 günlük yeni bir ateşkes kabul edildi. İsrail’in 8 Temmuz’da başlayan Gazze’ye hava saldırıları ve kara harekatı sonucu çoğunluğu sivil bin 950 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail tarafından ise çoğu asker 67 kişi öldü.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.