Evleri Selden Zarar Gören Vatandaşlar Devletten Yardım Bekliyor

Evleri Selden Zarar Gören Vatandaşlar Devletten Yardım Bekliyor

Yozgat’ta dün yağan dolu ve şiddetli yağmurun sele dönüşmesi evlerde su baskınlarına sebep oldu. Ev ve iş yerleri zarar gören çiftçiler devletten kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı Sekili köyünde...

Yozgat’ta dün yağan dolu ve şiddetli yağmurun sele dönüşmesi evlerde su baskınlarına sebep oldu. Ev ve iş yerleri zarar gören çiftçiler devletten kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı Sekili köyünde dün yağan dolu ve yağmurla birlikte oluşan sel suları ev ve işyerlerinde baskınlara neden oldu. Dün geceyi dışarıda geçiren vatandaşlar bugün ev ve iş yerlerini temizlemeye çalışırken, devlet yetkililerinin kendilerine yardım etmediğinden yakındı.

Sinan Özgül isimli esnaf, kendisinin un ve hayvan yemi sattığını belirterek, sel baskını sebebiyle işyerlerindeki hayvan yemi, un ve kömürlerin büyük oranda zarar gördüğünü söyledi. Özgül, “Sel suları iş yerine doldu, her taraf çamur oldu, unlar, hayvan yemleri sular altında kaldı, bilgisayarım yandı, her şey sular altında kaldı, yardım eden yok. Ne yapacağız bilemiyorum.” dedi.

Sel nedeniyle evlerinin kullanılmaz hale geldiğini ifade eden Fermude Ateş ise canlarını zor kurtardıklarını ifade etti. Ateş, "Yağmur gece yağmış olsaydı biz dışarı çıkamaz burada ölürdük. Evimizin tamamı bütün eşyalarımız su altında kaldı. Burada en büyük suç karayollarının. Karayolları yoldaki köprüleri kapattı su bir yere gidemediği için buraya doldu. Köyümüzün içerisinde 4-5 tane köprüyü kapattılar. 1999 yılında da aynı şekilde bir afet olmuştu, kimse çözüm üretmiyor. Yetkililerden Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım bekliyoruz, bize yardım etsin." ifadelerini kullandı.

'İKİ GÜN OLDU, HALA GELEN YETKİLİ BİRİ YOK'

Aslan Ateş isimli vatandaş da, karayollarını köprüleri kapatması sebebiyle evlerini su bastığını söyledi. Ateş, “Köyümüz büyük bir afet yaşadı, devlet görevlileri ve Bakanımız Bekir Bozdağ, geldi baktı gitti. 1999 yılında da aynı afeti yaşamıştık. Ama o zaman Bakan Lütfullah Kayalar, bir telefon etmiş onlarca araç ve devlet görevlileri yardıma gelmişti. İki gün oldu, hala gelen yetkili bir kişi ve devlete ait bir araç yok. Biz bu çamuru nasıl temizleyeceğiz, bu insanlar nerede yaşayacak, kimse ilgilenmiyor. Başbakanımızdan yardım bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.