Evlat acısı unutulmuyor

Evlat acısı unutulmuyor

Derin dondurucu içinde 4 çocuğunun ölü bulunmasının ardından gelen yardımlarla ev sahibi olan eski günlere göre yaşamını daha iyi koşullarda sürdüren baba Mehmet Üçer, çocuklarının yokluğuna alışamadı

Kulu ilçesi Tavşançalı beldesi Uzunkuyu Mahallesi Ali Ağa Yaylası'nda çobanlık yaptığı yerde yaşayan Mehmet Üçer (32), geçen yıl 30 Ağustos'ta çocukları Saime (4), Aynur (7), Ozan (10) ve Ebru Üçer'in (11) boş bir binada kullanılmayan derin dondurucu özelliği olan bir buzdolabının içinde cesetlerinin bulunmasının ardından yaşadıklarına inanamıyor. 
Çocukların dolapta nefessiz kalarak ölümünden sonra imam nikahıyla birlikte yaşadığı eşinin evi terk ettiğini, defalarca eve tekrar davet etmesine rağmen başarılı olamadığını savunan Üçer, gelen yardım paralarıyla bir ev aldı, 6 ay önce bir kadınla düğün yaparak evlendi, çocuklarının mezarını yaptırdı... 
Harabeyi andıran evde yaşamını sürdürürken şimdi başını sokacağı bir evi olan Üçer, çocuklarının ölümüne kadar, onların daha iyi eğitim alabilmesi ve kimseye özenmemesi için kendisine yıllardır ayakkabı bile alamadığını, şimdi bir evi ve yeni ayakkabıları olmasına rağmen çocukları hayatta olmadığı için mutlu olamadığını söyledi. 
HAYATINDA ZORUNLU DEĞİŞİKLİK YAPTI- 
5 aylık hamile olan eşi Hatice'nin dünyaya getireceği bebeğe hayatını kaybeden oğlu Ozan'ın ismini vermeye hazırlanan Mehmet Üçer, AA muhabirine, çocuklarının ölümünden sonra hayatında zorunlu olarak yeni bir sayfa açmak zorunda kaldığını belirtti. 
Alt üst olan hayatını evlendiği eşi ve dünyaya gelecek çocuğuyla düzene sokmaya çalıştığını ifade eden Üçer, ''Bugüne kadar başıma ne geldiyse hep maddi imkansızlıklardan geldi. Çocuklarımın iyi şartlarda büyümesi ve okuyabilmesi için 8 yıldır ayağıma ayakkabı bile alamamıştım. Her yaklaşan bayram benim için üzüntülerin başlangıcı olurdu. Onları hiç sevindiremezdim. Bayramlık alamazdım. Zaten oyuncakları bile tahtadandı'' dedi. 
ÇOCUKLAR HAYATTAYKEN DAHA MUTLUYDU- 
Hayatının, yapılan 30 bin lira yardımla değiştiğine dikkati çeken Üçer, şunları kaydetti: 
''Şimdi eskiye oranla durumum iyi ama önceden fakir de olsam çocuklarım hayattayken daha mutluydum. Dünyaya gelecek oğlumla ölen çocuklarımla yapamadığım şeyleri yapacağım. Çocuklarıma olan özlemimi dünyaya gelecek bebeğimle bastırmaya çalışacağım. Onları sürekli mezarlarında ziyaret ediyorum. Fotoğraflarıyla kendimi avutuyorum. Çocuklarımla arefe günü mezarlarına giderek bayramlaşıyorum. Bir babanın yaşayabileceği en büyük acıyı yaşadım ancak bu duruma da alışmak zorundayım.'' 
Yardım paralarının zorunlu ihtiyaçlar nedeniyle tükendiğini dile getiren Üçer, işsiz olduğunu belirterek, yardımseverlerden iş istedi. (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.