Evde Sağlık Hizmetleri, Yaşlı Ve Hastaları Sandıklara Taşıdı

Evde Sağlık Hizmetleri, Yaşlı Ve Hastaları Sandıklara Taşıdı

Erzincan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, oy kullanmaya gidemeyecek durumda olan hasta, yaşlı ve engellileri evlerinden alarak sandık başlarına götürüp oy kullanmalarına yardımcı oldu.İl Halk Sağlığı Müdürlüğü...

Erzincan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, oy kullanmaya gidemeyecek durumda olan hasta, yaşlı ve engellileri evlerinden alarak sandık başlarına götürüp oy kullanmalarına yardımcı oldu.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri birimi tarafından oluşturulan ekip, Akyazı beldesinde bulunan felçli hasta 74 yaşındaki Zeynep Demiral'i, evinden sedye ile alarak, sağlık ekipleri eşliğinde oy kullanacağı Akyazı Ortaokulu'na taşıdı. Sedye ile oy kullanacağı sınıfa götürülen Zeynep Demiral, gerekli işlemlerin yapılmasının ardından oyunu kullandı. Oy kullanımının ardından Zeynep Demiral tekrar sağlık ekipleri tarafından sedye ile ambulansa Evde Sağlık Hizmetleri ambulansına konularak evine bırakıldı.

Zeynep Demiral’in oğlu Nurettin Demiral, daha öncede sağlık ekipleri tarafından evde gerekli tedavilerin yapıldığını belirterek, "Bugün seçim günü, sağlık ekipleri annemin oy kullanması için bizlere yardım etti. Çok memnunuz." diye konuştu.

Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Tamer Kösetürk ise "Sağlık Bakanlığının politikası gereği Erzincan’da da Evde Sağlık Hizmetlerini layıkıyla yürütmeye çalışıyoruz. Hastalarımızı rutin bakımları haricinde bugün seçim günü olduğu için evlerinden alıp oy kullanacakları sandığa kadar eşlik ediyoruz. Oylarını kullandıktan sonra evlerine tekrar bırakıyoruz." şeklinde anlattı.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetlerinden 11 ekibin, 33 personelle il genelinde oy kullanmak isteyen yaklaşık 100 engelli yaşı ve hastaya oylarını kullanmakta yardımcı olduğu öğrenildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.