’evde Oturmakla Olmaz’ Dediler, Bindallı Ürettiler

’evde Oturmakla Olmaz’ Dediler, Bindallı Ürettiler

İzmir’in Karaburun ilçesi Yeni Liman semtinde yaşayan kadınlar, kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarından bindallı işlemeciliği yaparak satış yapıyor.Kadınlar, "Evde oturmakla olmaz" diyerek kaybolmaya y...

İzmir’in Karaburun ilçesi Yeni Liman semtinde yaşayan kadınlar, kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarından bindallı işlemeciliği yaparak satış yapıyor.

Kadınlar, "Evde oturmakla olmaz" diyerek kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarından bindallı işlemeciliği yapmaya başladı. El emeği ürünlerin satışını yapan kadınlar, diğer kadınları da üretime çağırdı.

"İŞ-KUR’DAN DESTEK ALIYORUZ"

Bindallı işlemeciliği ile ilgili kursa giden Sibel İzer, “Evimde kendi kendime bindallı dikerken arkadaşlarımın ilgisini gördüm ve toplu halde çalışıp daha çok üretmeye karar verdik. Şuan beş kişi çalışıyoruz. Kesiyoruz, dikiyoruz, üretiyoruz, ürünlerimizi toptan olarak veriyoruz. Arkadaşlarımız ile birlikte ilerlemeye çalışıyoruz ve İŞ-KUR’dan destek almaya başladık" dedi.

"EVDE OTURMAKLA PARA KAZANILMIYOR"

Evde oturup yemek yapmakla ev bütçesine katkıda bulunulmayacağını söyleyen Mihriban Vatansever de, şöyle konuştu:

“Ev hanımıyım ve 13 yıldır Karuburun Yeni Liman’da oturuyorum, biri üniversite okuyan iki çocuğum var, evde oturmakla para kazanılmıyor ve yemek yapmakla eve ekonomik katkıda bulunamıyorum. İnşallah evlerinde oturup eşlerinin elinden para bekleyen diğer kadınlar da böyle şeyleri görüp evlerine katkıda bulunur. Mutlaka her kadının eşine söylemediği bir ihtiyacı vardır. Ben bazen eşime söyleyemiyorum çünkü başımın çaresine bakıyorum. Gelinlik kızlarımıza çok güzel gelinlik bindallı dikiyoruz. İnşallah Yeni Liman’daki bütün kadınlar da bizi görerek çalışır. Oturarak hiçbir şey kazanılmıyor."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.