Etik’ten Hollanda’da Ege Tanıtımı

Etik’ten Hollanda’da Ege Tanıtımı

Hollanda'nın Utrecht şehrinde düzenlenen Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı açıldı. Avrupa’daki turizm sektörünün yeni sezon öncesi önemli sınav olarak tanımladığı fuar, 14-19 Ocak 2014 arasında dünya turizmini buluşturacak.

Hollanda'nın Utrecht şehrinde düzenlenen Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı açıldı. Avrupa’daki turizm sektörünün yeni sezon öncesi önemli sınav olarak tanımladığı fuar, 14-19 Ocak 2014 arasında dünya turizmini buluşturacak. Türkiye için önemli pazarlardan biri olarak dikkat çeken fuara Türkiye, 37 katılımcı ve 740 metrekarelik stant alanıyla katılıyor. Dev turizm organizasyonları ve uluslararası önemli fuarlara katılım göstererek İzmir ve Ege Bölgesi’nin turizm potansiyelini yurtdışına taşıyan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği (ETİK), ülke ve bölgenin dünya turizm pazarındaki rekabet gücünü arttırmaya yönelik çalışmalarına Utrecht Turizm Fuarı’yla da devam ediyor. Ege Bölgesi turizm destinasyonlarını tanıtmak üzere fuarda temaslarda bulunan ETİK Yönetim Kurulu üyeleri Sadun Alp ve Gökhan Angın, Denetim Kurulu Üyesi Haluk Alay, Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ile Egeli tur operatörleri, stant çalışmalarıyla dikkatleri Ege’ye çekmeye çalışıyor.

EGE BÖLGESİ'NE İLGİ ARTIYOR

2014 yılının ilk fuarı olmasıyla ayrı bir önem taşıyan Utrecht Turizm Fuarı, önemli kurumların yer aldığı çok sayıda katılımcıya evsahipliği yapıyor. Geçen yıl 100 bin kişinin ziyaret ettiği fuar, hem turizm sektörü kuruluşları, tur operatörleri ve seyahat acentelerini hem de müşterileri biraraya getirmesi sebebiyle önemli bir tanıtım fırsatı olarak ön plana çıkıyor. Yoğun ilgi gören ETİK standında, İzmir ve bölge turizmini tanıtan broşür, otel rehberi ve kitapçıklar dağıtılıyor.

Bu çalışmaların yanında ETİK üyelerinin, acente ve tur operatörleriyle de yoğun görüşmeler yaptığını kaydeden Yönetim Kurulu Üyesi Alp, fuar ziyaretçilerinin özellikle İzmir ve Ege Bölgesi’ne ilgilerinde artış olduğunu kaydetti. Sadun Alp, “Ege Bölgesi, Hollandalılar için özel bir destinasyon haline geldi. Her üç Hollandalıdan biri, Türkiye’yi deniz turizmi için en uygun ülke olarak düşündüğünü söylüyor. Bölgenin bu alandaki potansiyeli, Hollandalıların ilgisini çekiyor. Fuardaki temaslarımız ve acentelerden edindiğimiz bilgiler sonucunda, Hollandalı turistin ülkemizi tercihlerinde yüzde 7 oranında bir artış öngörüyoruz. ETİK olarak İzmir ve bölge turizminin sıçrama göstereceği en önemli konulardan birinin tanıtım ve pazarlama olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle Avrupa’daki önemli turizm fuarlarında gerçekleştirdiğimiz tanıtım programlarımıza Hollanda’da devam ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.